Donald Tusk, întâmpinat cu pâine, sare şi vin la Chişinău

marți, 29 martie 2011

Donald Tusk, întâmpinat cu pâine, sare şi vin la Chişinău
Foto: gov.md

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a fost întâmpinat de către omologul său moldovean, Vlad Filat, la Aeroportul Internaţional Chişinău cu pâine, sare, vin şi cu urări de bun venit. La ceremonie a fost prezentă garda de onoare, iar fanfara a interpretat imnurile de stat ale Poloniei şi Republicii Moldova. 


Premierul polonez efectuează o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitaţia lui Vlad Filat. Prim-miniștrii vor avea o întrevedere tet-a-tet şi o şedinţă în cadrul delegaţiilor oficiale, după care vor susţine o conferinţă de presă.

Programul vizitei prevede întrevederi cu conducerea Republicii Moldova, precum şi co-prezidarea Forumului „UE - Moldova”, care va avea loc la Chişinău.

Pe 30 martie, Vlad Filat și Donald Tusk vor prezida împreună Forumul „Uniunea Europeană – Moldova”, care se va desfăşura la Chişinău timp de trei zile şi la care vor participa oaspeţi din diferite state: politicieni, economişti, reprezentanţi ai Guvernelor şi ai societăţii civile. Scopul acestui eveniment este de a atrage atenţia opiniei publice asupra ţării noastre şi a parcursului european al RM.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: