România susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova

miercuri, 30 martie 2011

România susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova
Foto: basarabeni.ro

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, a susţinut, miercuri, 30 martie, un discurs la Forumul UE - Republica Moldova, reiterând susţinerea fermă pe care România o acordă parcursului european al Republicii Moldova, informează MAE al României.Secretarul de stat a reiterat susţinerea fermă pe care România o acordă parcursului european al Republicii Moldova, atât în calitate de stat membru aflat la frontiera răsăriteană a UE, cât şi prin prisma patrimoniului comun de valori lingvistice, culturale şi spirituale.


„Apropierea unui stat de UE nu este un proces uşor şi nici de scurtă durată. Acest parcurs conduce, în cele din urmă, la transformări în întreaga societate. Dar este un efort care merită făcut şi sperăm ca el să fie continuat cu aceeaşi hotărâre. Ştim că aveţi o agendă europeană şi de reforme ambiţioasă. România o sprijină şi crede în ea. Suntem gata, aşa cum am fost întotdeauna, să oferim toată asistenţa noastră în atingerea obiectivelor pe care le-aţi stabilit”, a declarat Bogdan Aurescu.

Acesta a prezentat evoluţiile recente din vecinătatea estică şi sudică a Uniunii Europene, precum şi progresele Republicii Moldova în relaţia cu UE şi contribuţia sa la îndeplinirea obiectivelor Parteneriatului Estic: „Parteneriatul Estic a răspuns interesului partenerilor din vecinătatea estică de a-şi accelera procesele de asociere politică şi integrare economică cu Uniunea Europeană”.

Viceministrul MAEIE, Natalia Gherman, a accentuat determinarea autorităţilor de la Chişinău de a continua cu aceeaşi hotărâre reformele interne în vederea menţinerii aceluiaşi ritm în dialogul cu UE. Cele două părţi au convenit demararea pregătirilor pentru organizarea, în luna iunie 2011, a şedinţei comune a celor două guverne.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: