A mai rămas o oră pentru a fi sincer cu statul. FISC-ul te aşteaptă până la ora 19.00!

joi, 31 martie 2011

A mai rămas o oră pentru a fi sincer cu statul. FISC-ul te aşteaptă până la ora 19.00!
Foto: a1.ro

Potrivit Codului Fiscal, toţi cetăţenii Republicii Moldova care au obţinut în anul 2010 venituri suplimentare în afara venitului obţinut la locul de muncă de bază, sunt obligaţi să prezinte Declaraţia persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit (forma CET08). Termenul limită de prezentare a Declaraţiei expiră astăzi, 31 martie 2011, la ora 19.00.


Neprezentarea dării de seamă fiscale sau prezentarea tardivă a acesteia se sancţionează lunar cu o amendă de 5% din suma impozitului care urmeaza să fie vărsată la buget, dar nu mai mult de 30%. 

Diminuarea impozitului prin prezentarea către organul fiscal a unei declaraţii cu informaţii sau date neveridice se sancţionează cu amendă egală cu 30% din suma diminuării. Cuantumul majorării de întârziere pentru anul curent constituie 0,03% pentru fiecare zi de întârziere.

Întocmirea incompletă şi/sau neconformă a documentelor de evidenţă şi/sau a Declaraţiilor se sancţionează cu o amendă în mărime de 200 de lei pentru fiecare caz, dar nu mai mult de 5000 de lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: