Tusk: Moldova este în Europa, chiar dacă încă rămâne în afara graniţelor europene

miercuri, 30 martie 2011

Tusk: Moldova este în Europa, chiar dacă încă rămâne în afara graniţelor europene
Foto: gov.md

”Moldova este în Europa, chiar dacă încă rămâne în afara graniţelor europene. Conducerea R. Moldovei a dovedit că tratează cu cea mai mare seriozitate visul european, iar determinarea de care dau dovadă în acest sens este o armă extrem de puternică”. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, 30 martie, de către prim-ministrul Republicii Polone Donald Tusk, în cadrul lucrărilor forumului „UE - R. Moldova”, la care a participat și Premierul moldovean.


Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Donald Tusk a accentuat că ţara sa va susţine necondiţionat Moldova pe calea integrării europene, iar pe parcursul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, se vor depune eforturi pentru soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă Moldova, inclusiv cea transnistreană.

La rândul său, prim-ministrul Vlad Filat, a menţionat că acest for este o mărturie clară a intensităţii dialogului dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a spus că sprijinul oferit de către UE este o motivaţie puternică pentru actuala guvernare, care a stabilit drept obiectiv prioritar integrarea europeană a ţării.

„Suntem însă conştienţi că acel credit de încredere acordat de UE trebuie să fie direct proporţional angajamentului nostru de a implementa reformele de europenizare, atât de necesare ţării”, a afirmat Filat. 

Premierul a vorbit despre paşii întreprinşi de Moldova în vederea apropierii de Uniunea Europeană, în ceea ce ţine de Acordul de Asociere, liberalizare a regimului de vize cu UE, Acordul de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat. 

UNIMEDIA amintește că forumul „UE - Republica Moldova”, se desfăşoară la Chişinău, în perioada 29-31 martie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: