Zahărul, orezul şi morcovul s-au scumpit, iar ouăle şi carnea de pui s-au ieftinit faţă de luna noiembrie

luni, 27 decembrie 2010

Zahărul, orezul şi morcovul s-au scumpit, iar ouăle şi carnea de pui s-au ieftinit faţă de luna noiembrie
Foto: PublikaTV

Zahărul, orezul şi morcovul s-au scumpit, în timp ce ouăle şi carnea de pui sunt acum mai ieftine. În luna decembrie, preţurile celor 15 produse, incluse în coşul alimentar întocmit dePublika TV a suferit unele schimbări.


Un kilogram de morcov costă 9 lei şi 20 de bani, cu 2 lei şi 10 bani mai scump decât luna precedentă. În cazul roşiilor, un kilogram costă 35 de lei şi 20 de bani, cu un leu mai scump decât luna precedentă.

Şi preţurile la lactate au mai crescut un pic. Un kilogram de lapte costă 7 lei şi 70 de bani, adică cu 10 bani mai scump decât luna trecută. Şi smântâna s-a scumpit cu 5 bani, preţul acesteia fiind de 9 lei şi 35 de bani. În schimb ouăle s-au ieftenit cu aproape 2 lei. Zece ouă costă acum 16 lei şi 80 de bani.

Un kilogram de orez costă 17 lei şi 85 de bani, cu un leu mai scump decât luna trecută. Şi zahărul s-a scumpit cu 30 de bani, preţul acestuia fiind de 14 lei şi 10 bani.

Uleiul s-a ieftinit în acestă lună cu 70 de bani. Aşadar, dacă doriţi să cumpăraţi o sticlă de ulei, va trebui să scoateţi din buzunar 24 de lei şi 30 de bani.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la PublikaTV


0 Comments: