Pavlicenco: PL trebuie să ceară ce crede de cuviinţă, pentru a-şi putea asuma răspunderea guvernării, alături de PD şi PLDM

miercuri, 29 decembrie 2010

Pavlicenco: PL trebuie să ceară ce crede de cuviinţă, pentru a-şi putea asuma răspunderea guvernării, alături de PD şi PLDM
Foto: europalibera.org

"De ce PL cere o instituţie de drept? Oare PL a făcut la fel cu celelalte partide? PL-ul, daca nu va reuşi să gestioneze domeniul respectiv conform legii şi cu voinţa politică, risca să îşi șifoneze imaginea, asta trebuie să o ştie, dar nici apriori să spui că acest partid nu trebuie să mai vrea ceva, nu e corect". Declaraţia aparţine liderului Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, şi a fost lansată în cadrul unei postări pe blogul personal.


Vitalia Pavlicenco este de părere că Partidul Liberal este în drept să ceară, în procesul de partajări, ce funcţii crede de cuviinţă. Aceasta pentru ca PL să-şi poată asuma, alături de PLDM şi PDM, responsabilitate în actul de guvernare.

Amintim că, în cadrul negocierilor din 27 decembrie 2010, Mihai Ghimpu a lansat pentru prima dată condiţia ca, în procesul de partajări, PL să deţine una dintre cele trei structuri de drept: Procuratura Generală, CCCEC sau MAI. Conducerea PDM susţine că nu pretinde la aceste insistuţii. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat în mai multe rânduri, că nu poate veni în funcţia de prim-ministru cu "mâinile legate", adică fără MAI.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: