Sub influența alcoolului și-au omorât fiul, bunica, colegul, prietenul. Cinci infractori au fost condamnați la ani grei de închisoare

marți, 28 decembrie 2010

Sub influența alcoolului și-au omorât fiul, bunica, colegul, prietenul. Cinci infractori au fost condamnați la ani grei de închisoare
Foto: ziare-pe-net.ro

Recent, în Republica Moldova au fost săvârșite cîteva crime teribile, toate din ele fiind cauzate de consumul excesiv de alcool. Potrivit Procuraturii Generale, cinci infractori au fost condamnați din această cauză.  


Pentru un bărbat din Ceadîr-Lunga următorii 13 ani care îi va petrece la închisoare sunt pedeapsa stabilită de instanţa de judecată pentru că şi-a omorît fiul şi şi-a bătut crunt soţia. Potrivit procurorilor, infractorul în vîrstă de 69 ani fiind în stare de ebrietate a început o ceartă cu fiul lui. În scurt timp agresorul a pus mîna pe un topor şi l-a lovit. Victima a decedat pe loc. În procesul urmăririi penale s-a stabilit că bărbatul îşi bătea des soţia, care în urma loviturilor grave era ţintuită la pat de ceva timp. Inculpatul anterior a mai fost judecat pentru viol şi furt. 

Un  tînăr de 22 ani din Comrat a fost condamnat la 9 ani închisoare pentru că  a înjunghiat mortal un fost coleg de clasă. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, tînărul împreună cu amicul său a servit alcool în exces, la un moment el a înjunghiat prietenul de pahar cu un cuţit de bucătărie, care a rămas pe loc fără suflare. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, agresorul a dus cadavrul în apropierea rîului Ialpug, unde l-a îngropat şi i-a luat telefonul mobil. Infractorul s-a întors la locul infracţiunii, a ascuns cuţitul şi a trimis mesaje sms anonime tatălui victimei ca acesta din urmă să nu anunţe poliţia şi prietenului decedatului cu conţinutul că acesta ar fi în viaţă. Aceste circumstanţe au dus la tergiversarea cauzei. Procurorii vor ataca sentinţa deoarece o consideră prea blîndă. De la inculpat va fi încasată o sumă de 101800 lei drept prejudiciu moral şi material în folosul tatălui victimei. Amintim că anterior procuratura a dat publicării cazul dat încă la faza cînd s-a depistat cadavrul. 

Un alt caz cutremurător a avut loc într-o localitate din r-ul Criuleni. Datorită probelor acumulate de procurori, un tînăr de numai 17 ani a fost condamnat la 10 ani 6 luni închisoare pentru omor şi răpirea unei motociclete.  Potrivit acuzatorilor de stat, inculpatul fiind sub influenţa alcooluilui a cerut de la bunica sa 100 lei pentru a-şi mai cumpăra alcool. Femeia l-a refuzat, iar nepotul a luat-o la pumni şi a înjunghiat-o de cîteva ori cu un cuţit. Victima s-a stins din viaţă în cîteva clipe. 

Prin sentinţa Judecătoriei Ciocana, doi bărbaţi de 48 şi 23 ani vor face 10 şi respectiv 12 ani închisoare pentru că au bătut pînă la moarte un prieten de pahar. Din actul de învinuire reiese că cei trei au consumat împreună alcool, la un moment victima a fost învinuită ca ar fi sustras un telefon mobil şi o sticlă cu rachiu. Înfuriaţi agresorii au bătut crunt bărbatul şi l-au dus în stradă. Victima a decedat în spital peste cîteva zile. Menţionăm că bărbatul de 23 ani a mai fost în conflict cu legea, din care cauză i s-a stabilit o pedeapsă mai mare. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: