Cele mai vechi rămăşiţe ale omului modern, descoperite în Israel

marți, 28 decembrie 2010

Cele mai vechi rămăşiţe ale omului modern, descoperite în Israel
Poză simbol

Ştiinţa reuşeşte încă o dată să fie ironică. Arheologii au descoperit cele mai vechi rămăşiţe aparţinând omului modern - unde credeţi - într-o peşteră din Ţara sfîntă! Descoperirea dă peste cap deopotrivă un argument al creaţionismului şi principala teorie despre originea lui Homo Sapiens.


Arheologii au găsit numeroşi dinţi de om, a căror structură este similară cu cea a danturii omului modern, precum şi unelte fabricate din cremene. Vechimea dată de testele de laborator variază între 200.000 şi 400.000 ani.

Cele mai vechi rămăşite de Homo Sapiens cunoscute pînă acum au fost găsite în Etiopia şi erau vechi de 200.000 de ani, ceea ce i-a făcut pe paleontologi să creadă că acolo s-ar afla şi originea omului modern. Pe de altă parte, creaţionismul inspirat de Biblie susţine că primul om, Adam, a fost creat de Dumnezeu în ziua a şasea după chipul şi asemănarea sa, acum vreo 10.000 de ani.

Descoperirea conduce oamenii de ştiinţă spre o ipoteză de lucru ce contrazice şi anulează ambele teorii.

"Această concluzie poate avea o importanţă semnificativă, pentru că este probabil unul dintre primele indicii către schimbarea paradigmelor pe care le folosim când vorbim despre evoluţia umană", a declarat arheologul Avi Gopher.

Descoperirea arheologilor de la Universitatea Tel Aviv a fost făcută în peştera Qessem din centrul ţării, un sit paleolitic găsit acum 10 ani.

0 Comments: