Barack Obama şi Hillary Clinton, cei mai admiraţi în 2010

marți, 28 decembrie 2010

Barack Obama şi Hillary Clinton, cei mai admiraţi în 2010
Colaj: topnews.ro

Preşedintele american, Barack Obama, şi secretarul de stat american, Hillary Clinton, sunt două dintre personalităţile cele mai admirate în Statele Unite în anul ce tocmai se încheie, potrivit unui sondaj publicat ieri de Institutul Gallup, relatează AFP.


Cu 22%, Barack Obama este bărbatul cel mai admirat de americani, cu mult în faţa predecesorilor săi George W. Bush (5%) şi Bill Clinton (4%).

În top sunt şi fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela şi fondatorul Microsoft Bill Gates.

În 2008 Obama a ieşit pe primul loc cu 32 de procente, iar în 2009 cu 30%. În topul celor mai admiraţi zece bărbaţi de către americani se mai află Papa Benedict al XVI-lea, reverendul Bill Graham, fostul preşedinte Jimmy Carter, prezentatorul de televiziune Glenn Beck şi Dalai Lama.

Pentru cel de al nouălea an consecutiv, secretarul de stat Hillary Clinton este cea mai admirată femeie, depăşindu-le în preferinţele americanilor pe fosta guvernatoare de Alaska Sarah Palin şi pe prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey sau pe Prima Doamnă a Statelor Unite Michelle Obama.

Şi nu e singurul record. Hillary Clinton a fost cea mai admirată femeie de 15 ori în acest sondaj din 1992, când soţul ei a fost ales preşedinte. Ea conduce cu 17% în acest an, urmată de Sarah Palin (12%), Oprah Winfrey (11%) şi prima doamnă Michelle Obama, cu 5%, scrie AP, citată de Agerpres.

Pe următoarele locuri în topul celor mai admirate femei se mai află, cu 2% sau mai puţin, fostul secretar de stat Condoleezza Rice, regina Elisabeta a II-a, actriţa Angelina Jolie, fostul premier britanic Margaret Thatcher, lidera opoziţiei din Myanmar, Aung San Suu Kyi, precum şi fostele prime doamne Laura Bush şi Barbara Bush.

Sondajul USA Today-Gallup, realizat în perioada 10-12 decembrie, este efectuat telefonic pe un eşantion de 1.019 adulţi şi are o marjă de eroare de plus minus 4%.

Sursa: evz.ro 


0 Comments: