(video) Vezi imagini video ÎN DIRECT de la prima ședință a Parlamentului R. Moldova

marți, 28 decembrie 2010

(video) Vezi imagini video ÎN DIRECT de la prima ședință a Parlamentului R. Moldova
Colaj: UNIMEDIA

VEZI IMAGINI VIDEO în direct din Parlamentul R. Moldova. 

(UPDATE, 14.39) Vladimir Voronin înainte de ședința Parlamentului: Am emoții. Eu cred că vom alege Preşedintele Parlamentului până la Anul Nou. Aceasta este dorinţa alegătorilor. 

Azi la ora 14.00 a început ședința de înmânare a mandatelor de deputat pentru noii deputați aleși în Parlamentul de Legislatura a XIX-a. Începând cu ora 15.00, urmează să înceapă prima ședință a noului Parlament. 

Amintim că până în acest moment, cei 101 deputați nu au reușit să formeze o coaliție de guvernare. Negocierile dintre PD cu PCRM, dar și cele cu PLDM, PL nu au ajuns la un numitor comun, deși a trecut exact o lună de la scrutinul Parlamentar din 28 noiembrie 2010.


Prima şedinţă a noului Parlament va fi prezidată de către decanul de vârstă, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin. Cei 101 de deputaţi urmează să aleagă preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii, să formeze grupurile parlamentare şi comisiile permanente.

De asemenea, Parlamentul legal constituit va forma o comisie specială pentru alegerea noului şef al statului. Decizia trebuie luată cu votul a cel puțin 61 de deputați, în cel mult două luni de la data constituirii Parlamentului şi urmează a fi validată de Curtea Constituţională. Noul şef al statului desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar premierul desemnat prezintă Legislativului programul său de activitate şi lista viitorilor membri ai Guvernului. Cabinetul intră în exerciţiul funcţiunii după ce obţine votul de încredere al Parlamentului.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: Privesc.EU 


0 Comments: