(video) Urmărește începând cu ora 14.00, în direct pe UNIMEDIA, ceremonia solemnă de înmânare a legitimaţiilor de deputat

marți, 28 decembrie 2010

(video) Urmărește începând cu ora 14.00, în direct pe UNIMEDIA, ceremonia solemnă de înmânare a legitimaţiilor de deputat
Foto: parlament.md

(UPDATE 14:30) Reprezentanții CEC au adus felicitări celor 101 deputați ai Parlamentului de Legislatura a XIX-a, dar în special deputatului PDM - Vladimir Plahotniuc și PL - Valeriu Munteanu, care își sărbătoresc astăzi ziua de naștere.

(UPDATE 14:10)
Legitimațiile sunt înmânate de președintele Comisiei Electorale Centrale, Eugeniu Știrbu și secretarul CEC, Iurie Ciocan. Lista conform căreia deputații  primesc legitimațiile este aranjată în ordine aflabetică indiferent de partidul din care fac parte. 


De la ora 14:00 urmăreşte live pe UNIMEDIA ceremonia solemnă de înmânare a legitimaţiilor pentru deputaţii din Legislatura a XIX-a. Ulterior, portalul nostru de ştiri va transmite live şi prima şedinţă a noului Legislativ care va avea loc astăzi, începând cu ora 15:00.

Prima şedinţă a noului Parlament va fi prezidată de către decanul de vârstă, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin. Cei 101 de deputaţi urmează să aleagă preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii, să formeze grupurile parlamentare şi comisiile permanente.

De asemenea, Parlamentul legal constituit va forma o comisie specială pentru alegerea noului şef al statului. Decizia trebuie luată cu votul a cel puțin 61 de deputați, în cel mult două luni de la data constituirii Parlamentului şi urmează a fi validată de Curtea Constituţională. 
Noul şef al statului desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar premierul desemnat prezintă Legislativului programul său de activitate şi lista viitorilor membri ai Guvernului. Cabinetul intră în exerciţiul funcţiunii după ce obţine votul de încredere al Parlamentului.

sursa: Unimedia

0 Comments: