Ernst & Young: Riscurile şi oportunităţile anului 2011!

marți, 28 decembrie 2010

Ernst & Young: Riscurile şi oportunităţile anului 2011!
stalkked.com

Reglementările şi gradul de conformare rămân anul viitor principalele riscuri pentru mediul de afaceri la nivel global, potrivit unui raport al Ernst&Young, care ţine cont de opiniile oamenilor de afaceri şi ale analiştilor. Există, însă, şi oportunităţi importante, precum potenţialul de dezvoltare al pieţelor emergente şi investiţiile în IT.


2011 se anunţă un an cu riscuri la nivel global, dar şi cu ocazii speciale pentru companii. Potrivit Ernst&Young, analiştii şi directorii de companii consideră că principalul risc pentru mediul de afaceri ţine de reglementări şi gradul de conformare. Aceeaşi problemă a fost pe primul loc şi în acest an. Pe de altă parte, tăierile de costuri şi o posibile revenire economică lentă reprezintă alte riscuri majore.
 
Raportul Ernst&Young mai arată că directorii de companii au identificat o nouă primejdie anul viitor: expansiunea rolului pe care îl au guvernele. Pe de altă parte, marile companii sunt entuziasmate de creşterea cererii din pieţele emergente.
 
Acesta este cea mai importantă ocazie pe care anul nou o poate aduce. Inovaţiile şi îmbunătăţirea strategiilor ar putea reprezenta alte oportunităţi de profit în noul an. În plus, 2011 ar putea aduce veşti bune şi pentru cei care investesc în IT şi tehnologii curate, cu impact mai redus asupra mediului, mai arată raportul Ernst&Young.

Sursa: money.ro


0 Comments: