Partidul Ecologist "Alianţa Verde" acordă vot de neîncredere preşedintelui formaţiunii Vladimir Braga

luni, 27 decembrie 2010

Partidul Ecologist
info-prim.md

"În anul 2011 vom face alianţă cu alte partide, dar cu partide sănătoase". Declaraţia aparţine prim-vicepreşedintelui Partidului Ecologist - Alianța Verde (PEAV), Andrei Dumbrăveanu, şi a fost lansată astăzi, 27 decembrie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă. Membrii Partidului Ecologist au anunţat oficial că acordă vot de neîncredere actualului preşedinte al partidului, Vladimir Braga, care ar avea intenţia să schimbe direcţia Alianţei Verde.


Membrii PAEV s-au arătat nemulţumiţi de implicarea lui Anatol Plugaru în activitatea de partid şi intenţia acestuia de a crea alianţe cu anumite partide, considerate mediocre de ecologişti. Din acest considerent, aceştia au o anumită temere privind excluderea Partidului Ecologist din rândurile Verzilor europeni.

Menţionăm că, potrivit vicepreședintelui formaţiunii, Anatolie Prohnițchi, la 16 ianuarie 2011, va avea loc şedinţa Consiliului Naţional al PAEV, în cadrul căreia se va discuta situaţia de partid şi perspectivele acestuia în 2011.

Amintim că Anatol Dumbrăveanu și Anatolie Prohnițchi au anunţat la 17 noiembrie că se restrag de pe lista de candidați la funcția de deputat din cauza că în formațiune nu se respectă principiile democrației și de drept. "Președintele Vladimir Braga practică, în conducerea partidului, un stil autoritar, antidemocratic. El vrea să-și asume și Biroul Permanent Central, dar și Consiliul Național al partidului", declarase atunci Dumbrăveanu.

Vicepreședintele Prohnițchi s-a arătat nemulțumit și de faptul că în cadrul partidului s-au admis încălcări statutare, referidu-se aici la modificarea sloganului cu care PEAV s-a lansat în campania electorală. ”Sloganul inițial era ”Un om curat într-o țară prosperă”, iar mai apoi a fost înlocuit cu ”O lege pentru toți” ”, a conchis Prohnițchi.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


0 Comments: