Azi la ora 13.00 Guvernul Filat își prezintă demisia

luni, 27 decembrie 2010

Azi la ora 13.00 Guvernul Filat își prezintă demisia
Foto: gov.md

Astăzi, 27 decembrie 2010, la ora 13.00, va avea loc o şedinţă a actualului cabinet de miniştri. O declaraţie în acest sens a fost acordată pentru UNIMEDIA de către Igor Volniţchi, purtătorul de cuvânt al premierului. În cadrul şedinţei posibil să fie discutate aspecte privind prezentarea demisiei de către Guvern, susţine Volniţchi. 


Potrivit articolului 103 din Constituţia RM, "Guvernul îşi exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament. Guvernul, în cazul exprimării votului de neîncredere de către Parlament, al demisiei prim-ministrului sau în cazul expirării mandatului, îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern".

Parlamentul legal constituit va forma o comisie specială pentru alegerea noului şef al statului. Decizia trebuie luată cu votul a cel puțin 61 de deputați, în cel mult două luni de la data constituirii Parlamentului şi urmează a fi validată de Curtea Constituţională. Noul şef al statului desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar premierul desemnat prezintă Legislativului programul său de activitate şi lista viitorilor membri ai Guvernului. Cabinetul intră în exerciţiul funcţiunii după ce obţine votul de încredere al Parlamentului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: