(video) Hadârcă, vicepreședintele PL: Nu acceptăm rolul de frate mai mic, suntem parteneri egali, asta trebuie de înțeles din capul locului

marți, 28 decembrie 2010

(video) Hadârcă, vicepreședintele PL: Nu acceptăm rolul de frate mai mic, suntem parteneri egali, asta trebuie de înțeles din capul locului
Foto: privesc.eu

”PL a pus problema ca fiecare din cele trei partide să dețină o instituție de drept și e normal așa să fie. Am dori ca în documentul final pe care îl vom semna să fie scoase toate surprizele care ar pune pe cineva din partide în situații neplăcute, în situația de ”frate mai mic”. Noi nu ne dorim acest lucru, suntem parteneri egali, asta trebuie înțeles din capul locului”.


Declarația a fost lansată de vicepreședintele Partidului Liberal, Ion Hadârcă, astăzi, 28 decembrie, la sfârșitul primei ședințe a noului Legislativ.

Acesta susține că nu ”e problema PL că negocierile trilaterale merg încet”, precizând că din partea colegilor de la PLDM și PD nu s-a făcut ”nici jumătate de pas care ar demonstra că PL ar putea aștepta un răspuns favorabil în ceea ce ține de partajarea celor trei instituții de forță”. ”Problema este în încredere”, a conchis Hadârcă, menționând că PL speră în continuare că Alianța de centru-dreaptă se va constitui.

UNIMEDIA amintește că PLDM și PD consideră că anume Partidul Liberal este cel care a blocat finalizarea negocierilor trilaterale. Atît liderul PLDM, Vlad Filat, cît și vicepreședintele formațiunii, Alexandru Tănase au lăsat să se înțeleagă că PL ar trebui să fie mai realist și nu ar trebui să impună condiții. Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că negocierile urmau să fie finalizate acum 2 zile, dacă liberalii nu veneau cu pretenții pe ultima sută de metri.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: Privesc.eu 


0 Comments: