(video) Reportaj Al Jazeera: Sute de persoane din Moldova sunt victime ale traficului de organe

luni, 27 decembrie 2010

(video) Reportaj Al Jazeera: Sute de persoane din Moldova sunt victime ale traficului de organe
Colaj: UNIMEDIA

Postul de televiziune Al Jazeera a difuzat astăzi, 27 decembrie, un reportaj în care vorbește despre traficul de organe din R. Moldova.

"Cu toate că autorităţile din Republica Moldova susţin că au eradicat traficul de organe din ţara lor, se pare că sute de persoane sunt în continuare traficate în străinătate pentru a li se recolta rinichi pentru transplant," spune Laurence Lii, reporter Al Jazeera, venit în Moldova să realizeze materialul în această toamnă. 

"Nimeni nu cunoaște câte persoane au fost traficate pentru organe, deoarece nimeni nu încearcă să le ajute. Republica Moldova nu are nici echipament medical, dar nici voință politică pentru a-i ajuta pe acești oameni", se mai spune în reportajul difuzat de Al Jazeera.


"Moldova este o țară săracă, deci nu este greu să găsești o persoană care are nevoie de bani. Traficul de organe este scandalos și ar trebui să rușineze Europa. Autoritățile se conduc de principiul "dacă ceva rău se întâmplă, mai bine să negi acest lucru".

UNIMEDIA vă invită să urmăriți mai jos reportajul din satul Mingir. Materialul are drept protagonist o singură persoană:



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments:

 
Știri
Templates Novo Blogger