Andrei Donica: Filat, Negruţa şi Platon protejează evaziunea fiscală. Cerem demisia lui Platon! Platon: Nu comentez aberaţiile unei persoane fizice

luni, 27 decembrie 2010

Andrei Donica: Filat, Negruţa şi Platon protejează evaziunea fiscală. Cerem demisia lui Platon! Platon: Nu comentez aberaţiile unei persoane fizice
Foto: gov.md

Premierul Vlad Filat, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa şi şeful Fiscului Nicolae Platon protejează evaziunea fiscală masivă. Cel puţin aşa susţine liderul Partidului Producătorilor din Moldova, Andrei Donica, care a declarat astăzi, 27 decembrie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă, că aceste persoane ar fi cointeresate ca preţul la citrice să nu mai fie reglementate de stat. La solicitarea UNIMEDIA, Nicolae Platon a declarat că nu comentează astfel de aberaţii, venite din partea unei persoane fizice, care pretinde că este liderul unei organizaţii neînregistrate.


Andrei Donica a menţionat de asemenea că, potrivit "Legii la patenta de întreprinzător", citricele şi alte fructe exotice nu pot fi comercializate în bază de patentă. În realitate însă, micii comercianţi vând citrice cu patentă şi nu dispun de aparate de casă, susţine Donica. "Începând cu 15 decembrie, Fiscul realizează controale operative la persoanele juridice şi fizice. Toate informaţiile sunt pe site. Cei care vând în bază de patentă, sunt amendaţi", a explicat Nicolae Platon, la solicitarea UNIMEDIA.

Andrei Donica a criticat aptitudinile profesionale ale şefului IFPS, Nicolae Platon. "A fost lector la ASEM, ce fel de reforme fiscale poate face el?", a menţionat liderul Partidului Producătorilor din Moldova. De asemenea, Donica a ţinut să reitereze faptul că atât conducerea Ministerului Finanţelor, cât şi cea a Fiscului, este politizată, Platon şi Negruţa fiind membrii biroului central al PLDM.

În cadrul conferinţei, au fost prezentate mai multe imagini video, în care se arată că gheretele din centrul capitalei nu dispun de aparate de casă. Cele mai multe dintre vânzătoare, întrebate cine le este proprietarul, au enunţat nume ca Igor Polisim de la Primărie şi Nicolae Casân de la Ministerul Agriculturii. 

Amintim că, în cadrul şedinţei Executivului din 28 octombrie 2010, citricele şi medicamentele au fost excluse din lista mărfurilor social importante. Astfel, preţurile la aceste produse nu mai sunt reglementate de stat. Lista mărfurilor social importante presupune comercializarea la preţuri care includ un adaos comercial limitat, de maxim 20%. Cu toate acestea, datele statistice arată că preţurile la citrice au scăzut în noiembrie faţă de octombrie cu 10,5%.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


0 Comments: