99 de avocaţi au primit licenţa, după susţinerea examenului de calificare

miercuri, 29 decembrie 2010

99 de avocaţi au primit licenţa, după susţinerea examenului de calificare
Foto: lawcenter.ro

99 de avocaţi, care au susţinut examenul de calificare în profesie, au primit licenţele astăzi, 29 decembrie. La eveniment de înmânare a licenţelor a participat viceministrul justiţiei, Gheorghe Susarenco şi preşedintele Baroului Avocaţilor din Moldova, Gheorghe Amihalachioaie.


Un corp de avocaţi puternic va oferi mai puţine şanse judecătorilor să pronunţe hotărâri ilegale şi să încalce legea”, a declarat Gheorghe Susarenco în cadrul evenimentului. De asemenea, viceministrul le-a amintit tinerilor avocaţi că au un rol important la înfăptuirea justiţiei şi că, de modul în care îşi îndeplineşte sarcinile un avocat, depinde şi concluziile hotărârii pe care o pronunţă judecătorul.

Viceministrul i-a felicitat pe tinerii avocaţi şi a menţionat că ei sunt acei avocaţi care vor activa în baza noilor amendamente adoptate de Parlament ce vin să reformeze profesia de avocat. Gheorghe Susarenco a declarat că schimbările adoptate de Legislativ au drept scop atât consolidarea rolului avocatului în societate, cât şi sporirea calităţii actului de justiţie. 

În anul 2010 au fost eliberate de Ministerul Justiţiei 302 licenţe pentru exercitarea profesiei de avocat. Anul trecut 148 de licenţe. În Republica Moldova activează în prezent circa 1600 de avocaţi.

Sursa: UNIMEDIA

 

 


0 Comments: