Moldovagaz solicită Termocom-ului să achite datoriile, în caz contrar va sista livrarea gazului

luni, 27 decembrie 2010

Moldovagaz solicită Termocom-ului să achite datoriile, în caz contrar va sista livrarea gazului
Foto: casata.md

SA „Moldovagaz” a avertizat SA „Termocom” că va sista livrarea de gaz către mai multe cazangerii, dacă aceasta nu va achita o datorie de 41 de milioane de lei, inclusiv pentru perioada 1-15 decembrie curent. Furnizorul de căldură a fost informat printr-o scrisoare transmisă de Moldovagaz.


În scrisoare se menţionează în caz de neachitare, din 27 decembrie vor fi debranşate cazangeriile Sud şi Vest, iar din 28 decembrie oraşul Vadul lui Vodă şi suburbia Cricova. La rând în următoarele zile sunt localităţile suburbane Grătieşti şi Ciorescu, Dobruja, Durleşti, Băcioi, Tohatin, Coloniţa şi Vatra.

În răspuns, directorul SA Termocom, Mihai Cernei, a menţionat că întreprinderea va onora astăzi plăţile pentru noiembrie. „Cum să înţelegem acest document din partea Moldovagaz? Facturile pentru perioada 1-15 decembrie vor fi emise abia după data de 10 ianuarie, prin urmare populaţia va putea achita după 10 ianuarie, conform legislaţiei. Cum poate să plătească Termocom pentru gazul consumat atât timp cât facturile nu au fost transmise la cetăţeni”, s-a întrebat primarul Dorin Chirtoacă, solicitând Termocom-ului să revadă condiţiile de achitare a serviciilor către Moldova-Gaz pentru anul 2011.

Proporţia de achitare pentru gazele consumate de Termocom este de 85%.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: