Un preot american va da foc la peste 200 de exemplare a Coranului, în pofida avertizărilor Vaticanului și ONU

joi, 9 septembrie 2010

Un preot american va da foc la peste 200 de exemplare a Coranului, în pofida avertizărilor Vaticanului și ONU
Foto: ziuaveche.ro

Pastorul bisericii evangheliste Dove World Outreach Center din Florida, Terry Jones, care a declarat că va organiza o ardere publică a mai multor exemplare ale Coranului, a relatat jurnaliștilor că biserica a adunat deja peste 200 de exemplare a cărții sacre.


Potrivit lui, o parte din cărți acesta le-a cumpărat, o altă parte - le-a primit de la susținători. Amintim că Terry Jones a declarat anterior că va organiza o ardere publică în ziua de 11 septembrie, când se împlinesc 9 ani de la atentatele teroriste din New-York.

”Vrem să ne opunem unei religii, care duce oamenii în iad”, a declarat feciorul preotului, Luke Jones.

Acest gest a alarmat reprezentanții ONU, Vaticanul și Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton. Ultima a calificat această acțiune ca aberantă ți revoltatoare, care ”nu reprezintă America”.

Ministrul Apărării Canadei, Peter MacKay, a explicat că această intenție pune în pericol soldații canadieni, care se află în Afganistan.

Reuters relatează că poliția afgană este în alertă, anticipând un val de proteste și violență a populației.

Și liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a luat atitudine. Acesta a declarat că Terry Jones nu poate fi numit preot, iar arderea Coranluui este un adevărtat sacrilegiu.

Tery Jones, însă, rămâne pe poziții. El a asigutat că își va realiza scopul, în pofida reacțiilor oficialilor.

UNIMEDIA precizează că Jones a declarat în iunie curent că va organiza o ardere publică a Coranului, în memoria victimilor din 11 septembrie 2001. Biserica Dove World Outreach Center are o reputație controversată. Fiind fondată în 1981, ea a devenit cunoscută pentru poziția împotriva avorturilor și a căsătoriilor între homosexuali. Reprezentanții bisericii intenționează să organizeze, zilele acestea, un protest împotriva alegerii primului primar homosexual în Gainesville.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru


0 Comments: