Igor Smirnov: Singurul lucru pozitiv poate fi considerat dialogul între mine şi prim-ministrul Vladimir Filat

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Igor Smirnov: Singurul lucru pozitiv poate fi considerat dialogul între mine şi prim-ministrul Vladimir Filat
Foto: basarabia91.net

Liderul autoproclamatei Republici transnistrene a declarat că participarea Transnistriei în formatul de negocieri 5+2 se află încă sub semnul întrebării, relatează rian.com.ua. "Din partea Chişinăului nu se aude nimic altceva decât cuvinte goale. Grupurile de experţi, de exemplu, nu lucrează. Deşi nu putem da vina pe Moldova. Ei se află acum în suspans, deoarece nu ştiu ce fel de guvern va fi mâine, şi se tem să facă vreun pas greșit", a declarat liderul transnistrean.


Potrivit acestuia, singurul lucru pozitiv poate fi considerat dialogul între el şi prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat. "Am început constructiv să dialogăm cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat. Când trebuie, ne contactăm şi discutăm pe diferite subiecte", a explicat Smirnov.

Pentru luna septembrie au fost programate la Viena, negocieri informale în formatul "5 +2", în care Moldova şi Transnistria participă în calitate de părți implicate în conflict, Rusia, Ucraina şi OSCE în calitate de mediatori, iar UE şi SUA în calitate de observatori.

"Noi încă ne mai gândim – să participăm în acest format, sau nu. Pe fundalul politicienilor moldoveni care se află acum la putere, nu observăm nici o acțiune concretă din partea lor. Și domnul Osipov complică situaţia prin declaraţiile sale, după care nu am nici o dorinţa de a discuta cu oamenii din alianţa de guvernământ,"a declarat Igor Smirnov vineri, 10 septembrie 2010, șefului Misiunii OSCE în Moldova.

El a subliniat că, până când în Moldova nu vor fi soluționate problemele interne ale țării, nu ne așteptăm la activitatea normală şi rezultate concrete.

sursa: Unimedia

0 Comments: