Ministerele Culturii din Moldova şi China au semnat un Program de cooperare

luni, 6 septembrie 2010

Ministerele Culturii din Moldova şi China au semnat un Program de cooperare
Foto: gov.md

Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze au semnat un Program de cooperare pentru anii 2010-2014. Cu această ocaziem premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu Vice-ministrul Culturii Republicii Populare Chineze, Yang Zhijin.


Yang Zhijin  a mulţumit pentru primirea extraordinară de care a avut parte în ţara noastră, arătîndu-se profund impresionat de natura şi cultura tradiţională a Moldovei.
Vice-ministrul Culturii Republicii Populare Chineze a menţionat importanţa semnării Programului de cooperare între cele două ţări în domeniul culturii pentru ambele părţi, ţinînd cont de faptul că, colaborarea culturală este parte integrantă a colaborării în ansamblu dintre ţările noastre.

Prim-ministrul Vlad Filat că colaborarea bilaterală dintre ţările noastre are perspective mari, inclusiv în contextul apropiatei vizite pe care delegaţia Guvernului Republicii Moldova o va întreprinde în Republica Populară Chineză. „Avem mari speranţe că în cadrul vizitei vom pune bazele unei colaborării fructuoase, reciproc avantajoase” a subliniat prim-ministrul.

Totodată, premierul a optat pentru dinamizarea relaţiilor comercial-economice şi atragerea investitorilor chinezi pe piaţa moldovenească, sapecificând că participarea delegaţiei moldoveneşti la Expoziţia mondială 2010 Shanghai, China va constitui un prilej bun pentru stabilirea unor relaţii noi şi dezvoltarea proiectelor investiţionale comune.

UNIMEDIA precizează că premierul va efectua o vizită oficală în China, în perioada 10-15 septembrie curent, unde va avea o întrevedere cu omologul său chinez.

Sursa: UNIMEDIA 



0 Comments: