PSD: AIE îşi doreşte nevalidarea alegerilor parlamentare şi menţinerea puterii pentru încă un an

marți, 7 septembrie 2010

PSD: AIE îşi doreşte nevalidarea alegerilor parlamentare şi menţinerea puterii pentru încă un an
Foto: UNIMEDIA

"Prin declaraţiile făcute, transpare clar că AIE îşi doreşte alegeri parlamentare cât mai curânde, pentru ca partidele extraparlamentare să nu reuşească să-şi transmită mesajul alegătorilor, iar electoratul obosit să nu iasă la vot. Astfel, alegerile parlamentare nu vor fi validate, iar actualii guvernanţi se vor menţine la putere încă un an".

Aceasta este declaraţia oficială a Partidului Social-Democrat cu privire la eşecul referendumului şi la recentele declaraţii ale liderilor Alianţei.


PSD afirmă că populaţia este, în continuare, buimăcită de către AIE, care încearcă să transfere responsabilitatea pentru eşecul referendumului pe umerii altcuiva.

"AIE intenţionează să micşoreze perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, pentru ca partidele extraparlamentare să nu reuşească să-şi transmită mesajul alegătorilor, iar electoratul obosit să nu iasă la vot", susţine secretarului general al PSD, Sergiu Coropceanu.

Totodată, Coropceanu a declarat că PSD poartă discuţii cu câteva partide cu viziuni politice apropiate, în vederea creării unui Bloc Social Democrat al partidelor extraparlamentare, în cadrul căruia ar putea merge la alegeri. 

UNIMEDIA aminteşte că acum o lună, Partidul Liberal Democrat a înaintat la Biroul Permanent al Parlamentului un proiect de lege, care prevede diminuarea termenului minim de stabilire a datei alegerilor şi, respectiv, de desfăşurare a campaniei electorale de la 60 la 30 de zile. Proiectul urma să fie discutat în Parlament după revenirea deputaţilor din vacanţă.


Sursa: UNIMEDIA



0 Comments: