Eurodeputatul Traian Ungureanu: "Ce viitor poate să dea Rusia Republicii Moldova? Ştim deja din trecut."

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Eurodeputatul Traian Ungureanu:
Comentariu: Traian Ungureanu
Foto: europalibera.org

Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, eurodeputatul Traian Ungureanu a declarat că Moldova "are de câştigat tot ce a pierdut până acum" dacă va merge pe calea integrării europene. "Cred că Moldova ştie ce este Rusia şi că viitorul ei nu este acolo. Sigur că Europa şi Uniunea Europeană nu sunt soluţia miraculoasă, nu schimbă lucrurile într-o zi sau într-o oră, dar le schimbă. Ce viitor poate să dea Rusia Republicii Moldova? Ştim deja din trecut", a declarat în acest context Traian Ungureanu.


Eurodeputatul Ungureanu consideră că Uniunea Europeană şi-a făcut datoria faţă de Republica Moldova. "Cum s-ar zice: banii sunt pe drum, iar sprijinul european nu este nicio clipă în dubiu. Moldova are o percepţie, o primire, o imagine foarte bună în acest moment la Bruxelles", susţine eurodeputatul.

 

"Suntem deja în campanie electorală, o campanie electorală prelungită. Domnul Pasat nu poate fi atât de naiv încât să creadă cu adevărat că Moldova poate întoarce spatele Uniunii Europene aşa că astea sunt declaraţii de campanie, sunt aceleaşi declaraţii pe care le-am văzut, din păcate, şi la referendum, acolo unde parlamentarii şi politicienii comunişti anunţau că Moldova se pregăteşte de unirea cu România. Sper că asemenea acte de politică naivă, copilărească, nu o să se mai repete sau măcar nu o să mai fie crezute de moldoveni”, susţine Traian Ungureanu.

 

0 Comments: