AIE semnalează la Curtea Constituţională circumstanţele de dizolvare a Parlamentului

luni, 6 septembrie 2010

AIE semnalează la Curtea Constituţională circumstanţele de dizolvare a Parlamentului
Foto: UNIMEDIA

"Va fi semnat decretul, organizate alegeri parlamentare anticipate şi ne întoarcem cu 61 de mandate. Vedeţi bine că AIE există. Vom semnala la Curtea Constituţională circumstanţele de dizolvare a Parlamentului şi vom desfăşura alegeri care deja sunt inevitabile". Declaraţia aparţine preşedintelui interimar, preşedintele Parlamentului, liderul PL, Mihai Ghimpu, lansate la sfârşitul şedinţei liderilor AIE care a avut loc astăzi, 6 septembrie.

Vorbind despre funcţiile de conducere, Ghimpu a spus că în Alianţa pentru Integrare Europeană există o înţelegere în acest sens, subliniind pe un ton amuzant că toţi au şansa să fie aleşi de Legislativ în funcţia de şef al statului, inclusiv Marian Lupu.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a menţionat că dacă până miercuri, 8 septembrie, atunci când CEC va prezenta rezultatele finale privind participarea la referendum, nu va fi înregistrată prezenţa a 1/3 din alegători, nu mai rămâne altă ieşire din situaţie decât stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.


Marian Lupu, preşedintele PDM, spune că după această eşuare, liderii celor 5 partide parlamentare, inclusiv PCRM, trebuie să se aşeze la masa de negocieri.

Serafim Urechean, liderul AMN, s-a arătat profund dezamăgit de situaţie, subliniind că nu va mai crede în sondaje, care arătau o prezenţă la urnele de vot de cca 90%.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: