AIE pierde teren. Dacă nu-şi revine rapid, va fi învinsă de PCRM în viitoarele alegeri fără drept de apel, susține Bogatu

marți, 7 septembrie 2010

AIE pierde teren. Dacă nu-şi revine rapid, va fi învinsă de PCRM în viitoarele alegeri fără drept de apel, susține Bogatu
Foto: UNIMEDIA

"Coaliţia de guvernământ a celor patru partide democratice încet, dar sigur pierde teren. Dacă nu-şi revine rapid, va fi învinsă în viitoarele alegeri fără drept de apel." Declarația îi aparține analistului politic Petru Bogatu, citat de jurnal.md.

"Alianţa ar trebui să privească înapoi cu mânie. Să se supere pe propria-i prestaţie jalnică. Pentru că referendumul a arătat ceea ce AIE refuza să vadă. Suficienţa, superficialitatea, mulţumirea de sine şi relaxarea nu sunt pe gratis. Toate se plătesc", este de părere editorialistul.


"Într-o ţară măcinată de corupţie, AIE avea datoria să aibă un discurs anti-mafie. Să declanşeze o campanie anti-corupţie. Mihai Ghimpu, când s-a întors din Georgia, s-a arătat încântat de lupta cu hoţia, birocraţia şi mita pe care o duce preşedintele Mihail Saakaşvili. Acesta din urmă a obţinut, de altfel, succese remarcabile în războiul pe care îl poartă împotriva parveniţilor de tot felul. De ce omologul său moldovean nici nu a dat semne că-i urmează exemplul?", se întreabă Bogatu.

Editorialistul este de părere că "anul trecut a preluat ţara de pe buza prăpastiei şi a pus-o pe picioare, Alianţa nu a izbutit să-şi scoată la vedere meritele".

"Privită din acest unghi, înfrângerea de duminică a Alianţei pentru Integrare Europeană, oricât de dezastruoasă ar părea, ar putea să aibă şi efecte pozitive. Partea bună e că invalidarea referendumului îi oferă coaliţiei de guvernământ şansa să se dezmeticească. Să scape de ameţeala de pe urma succeselor de odinioară. Să se deştepte, în sfârşit, şi să vadă că asupra ei şi a cauzei democratice din Republica Moldova planează un pericol de moarte", conchide Bogatu.

sursa: Unimedia

0 Comments: