La "Fabrica de brînzeturi din Soroca" au fost depistate 40 tone de produse lactate, fără data producerii şi cu termen de valabilitate neautentic

marți, 7 septembrie 2010

La
Foto: castillo.ro

Peste 40 tone de produse lactate în asortiment, ambalate fără data producerii şi fără termen de valabilitate imprimat, au fost depistate de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei la IM “Fabrica de brînzeturi din Soroca”.


Verificările au demarat drept reacţie la o plîngere anonimă, în care erau reclamate pretense acţiuni ilegale a factorilor de decizie de la întreprinderea menţionată.

Astfe, angajaţii Direcţiei generale teritoriale Nord au depistat la 2 septembrie 29 tone de produse lactate finite şi deja ambalate (biochefir, iaurturi, lapte, smîntînă) fără data producerii şi fără termen de valabilitate în sumă de 377 mii lei. Alte 7 tone de lactate aveau aplicată data producerii 03.09.2010, în valoare de 102 mii lei şi 3 tone de produse lactate finite fabricate şi ambalate, pe care erau aplicate data producerii 04.09.2010, în valoare de 57 mii lei.

În total au fost depistate 40 000 kg de produse lactate finite în asortiment, fabricate şi ambalate pentru comercializare în scopuri de consum alimentar, fără data producerii şi cu aplicarea datei şi termenului de valabilitate neautentic, în valoare de peste 500 mii lei. Toate aceste produse urmau a fi realizate pe teritoriul Republicii Moldova.

UNIMEDIA precizează că în privinţa directorului Î.M.“ Fabrica de brînzeturi din Soroca” a fost întocmit proces verbal, iar materialele acumulate au fost remise instanţei de judecată pentru adoptarea deciziei.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: