Stenogramele Vîntu-Popa: "Aş prefera să stai să-ţi f… tu capul aici, să mă întreţii pe mine"

joi, 9 septembrie 2010

Stenogramele Vîntu-Popa:
Foto: RTV

Transcrierile convorbirilor dintre SOV şi Nicolae Viorel Popa, interceptate de procurori şi ataşate propunerii de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, au apărut, joi seară, pe mai multe site-uri din România.


Extrase din cererea de arestare a lui SOV trimisă de procurori la Tribunal au apărut pe Hotnews şi au fost citite, de asemenea, de Robert Turcescu în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, la Ora de foc. Cu titlul "Cele 33 de pagini ale rechizitoriului SOV - Popa", documentul a apărut şi pe blogul lui Robert Turcescu.

"Prin ordonanţa din data de 8 septembrie 2010 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale:  - împotriva învinuitului VÎNTU SORIN OVIDIU, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului prev. de art.264 din Codul penal", scrie în referat, potrivit blogului lui Robert Turcescu.

"Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că, la începutul lunii octombrie 2009, la solicitarea condamnatului POPA NICOLAE, care se afla în Indonezia , inculpatul VÎNTU SORIN OVIDIU a dispus transferul sumei de 50.000 de euro într-un cont bancar din Indonezia, la care condamnatul avea acces, pentru ca acesta, cu ajutorul banilor să întreprindă demersurile necesare zădărnicirii executării pedepsei ce i-a fost aplicată. Suma de bani îi era necesară condamnatului POPA NICOLAE în primul rând pentru a putea să-şi ,,asigure posibilităţile,, de a nu fi descoperit de autorităţile poliţieneşti internaţionale (INTERPOL) îndrituite să pună în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele său, dar şi pentru întreţinerea sa. Această operaţiune a fost intermediată de către inculpatul VÎNTU SORIN OVIDIU împreună cu inculpatul ŢURCAN OCTAVIAN şi a fost finalizată la începutul lunii noiembrie 2009", mai arată documentul.

Acesta conţine şi o serie de stenograme ale convorbirilor telefonice ale lui SOV.

"În data de 09.10.2009, la ora 12:12:27, SORIN OVIDIU VANTU îl contactează, prin intermediul telefoniei mobile pe POPA NICOLAE.  În cadrul discuţiei, POPA NICOLAE menţionează că „ajungem la partea cu banii (…) generalul …, ai mei…”, afirmând „ce trebuie acum … trebuie 43 000”, cei doi convenind ca acesta să primească anual o sumă de 200 000, „preferabil de primit cam în perioada asta (…) înainte de sărbători.”

Câteva extracte din convorbirile care apar în rechizitoriu:

Sorin Ovidiu Vântu : – Da, VIOREL.

Popa Nicolae: – Aaa! Da, salut! Ce faci?

Sorin Ovidiu Vântu : – Spune, VIOREL!

Popa Nicolae : – …

Sorin Ovidiu Vântu : – Alo!

Popa Nicolae : – Alo, da! Stai un pic. Dormeam. Lasă-mă să-mi revin un pic. Ok! Sorin Ovidiu Vântu, întrebare: când mi-ai trimis banii pe care zici că mi i-ai trimis?

Sorin Ovidiu Vântu : – Nu pe care zic. Pe care ţi i-am trimis, bă, băiatule. Deci azi, mâine, conform calendarului, trebuie să-i ai în cont.

Popa Nicolae : – N-au ajuns şi…

Sorin Ovidiu Vântu :- Asta este. Sunt trimişi, am verificat, cel târziu mâine, dacă nu cumva chiar şi astăzi trebuie să-i ai în cont.

Popa Nicolae : – De ce te simt că eşti supărat pe mine?!

Sorin Ovidiu Vântu : – Nu sunt supărat, băi. Sunt f… în toate părţile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinţe de bani din 7.000 de direcţii. E o criză uriaşă aici, nu sunt supărat, sunt întins în toate direcţiile, asta este tot, am şi alte treburi, nu sunt numai la dispoziţia ta. Nu pot să stau…eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap şi tu îmi dai 5.000 de telefoane pe oră. Băi, VIO, ce-i cu tine, te-ai tâmpit? Ce-i cu tine?

Popa Nicolae: – Nu m-am tâmpit, dar înţelege că mi-e greu şi mie.

Sorin Ovidiu Vântu : – Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una-alta eu te întreţin, punct. Deci nu-mi crea o presiune mai mare decât cele pe care le am.

Popa Nicolae: – Să ştii că dacă strigi la mine, nu rezolvă absolut nimic.

Sorin Ovidiu Vântu : – Sunt nervos!

Popa Nicolae : – Şi eu pot să fiu nervos. Tu nu ştii cât de nervos pot să fiu şi eu câteodată.

Sorin Ovidiu Vântu – Ei! Distinse Popa Nicolae , ştii ceva? Enervează-te! Banii ţi i-am trimis, azi-mâine trebuie să sosească. Punct.

Popa Nicolae: – Auzi?

Sorin Ovidiu Vântu : – Te rog!

Popa Nicolae: – Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd.

Sorin Ovidiu Vântu : – Poftim?

Popa Nicolae: – Eu te iubesc, mă. Când mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai făcut să râd. Sorin Ovidiu Vântu, te iubesc, tu nu ştii cât de mult te iubesc eu pe tine. Eşti aşa de tâmpit şi de… Ce dracului! Hai, mă…

Sorin Ovidiu Vântu : – Deci am grijă. Şi ceea ce spun că fac, aia şi fac.

Popa Nicolae : – Alo!

Sorin Ovidiu Vântu : – Nu mai pune chestiuni suplimentare. Băi, tu habar n-ai ce este aici. Şi în ce situaţie reală sunt.

Popa Nicolae : – Vrei să-ţi răspund cu asemenea? Tu habar n-ai ce este aici şi habar n-ai…

Sorin Ovidiu Vântu : – Ştii ceva? Îţi dau cuvântul meu că aş prefera să stai să-ţi f… tu capul aici, să mă întreţii pe mine acolo.

Popa Nicolae : – Dumnezeule, dar ştii că aş vrea să se poată întâmpla chestia asta? Aş vrea!

Sorin Ovidiu Vântu : – Bine. VIOREL, hai că suntem prea nervoşi.

Popa Nicolae : – Alo! Alo!

Sorin Ovidiu Vântu : – VIOREL, m-auzi?

Popa Nicolae: – Da, te aud.

Sorin Ovidiu Vântu : – Am un milion… Am şi alte treburi, ţi i-am trimis, bagă la cap să-ţi vină. O să chem şi pe frate-tu să-i dau şi pentru părinţii tăi. Gata! Nu mă mai f… la cap. Pa!"

Alt extras:

Popa Nicolae :- Alo?

Sorin Ovidiu Vântu:- Salut.

Popa Nicolae- Salut.

Sorin Ovidiu Vântu :- Scuză-mă, tati... Sunt locuri, ţi-am spus, de unde nu pot vorbi din diverse considerente.

Popa Nicolae:- Da, mi se pare normal, nu trebuie să te scuzi.

Sorin Ovidiu Vântu :- Da, golănaş mic. Spune, bătrâne.

Popa Nicolae: - Da... Păi, Sorin, în primul rând am aflat cum îl cheamă pe ăla, care acuma se duce pe la ai mei, a fost deja de două ori...

Sorin Ovidiu Vântu :- Da... Cum îl cheamă?

Popa Nicolae:- COSTEA.

Sorin Ovidiu Vântu :- Da...

Popa Nicolae :- Am şi un număr de mobil pe care l-a lăsat el la ai mei, ca să i-l dea lu' frati-miu, să-l sune frati-miu, dar frati-miu nu vrea să-l sune. Mi se pare normal.

Sorin Ovidiu Vântu :- Am înţeles. OK, să-mi dai un SMS cu numele şi cu telefonul lui.

Popa Nicolae:- OK, OK. Măcar am aflat de el. Ţi-am zis, a fost deja de două ori... Nu ştiu, e de capul lui... habar nu am.

Sorin Ovidiu Vântu :- Da... Deci să-mi dai un SMS cu telefonul... şi locul de unde este.

Popa Nicolae:- Asta nu ştiu exact. Ţi-am zis, e subcomisar la Poliţia Capitalei. Să-l f.. în gură.

Sorin Ovidiu Vântu :- Păi da, dacă e la Capitală... Eşti sigur că e de la Capitală?

Popa Nicolae:- Ba da... Deci asta ştiu... Numai atâta ştiu. Numai numele şi numărul ăsta de telefon.

Sorin Ovidiu Vântu :- OK. Mi-l dai pe...

Popa Nicolae:- Îţi dau SMS.

Sorin Ovidiu Vântu :- ... pe SMS, da.

Popa Nicolae:- Zi-mi şi mie de fii-mea. Ştii ceva, cum este?

Sorin Ovidiu Vântu :- Bătrânelule, ţi-am mai spus. E doar pe iarbă, nu e pe altceva...

Popa Nicolae:- Îhî...

Sorin Ovidiu Vântu :- Anturajul este prost, GIGELU cu care este combinată nu are prea mare afecţiune pentru ea, e o prietenă de-a lui printre multe altele. GIGELU are 31 de ani... ăăă... soluţia pe care o recomand văzând despre ce... şi o tapează de bani. Soluţia pe care... Ăla nu lucrează nicăieri. Soluţia pe care o am vizajez eu, prietene, este să nu-i mai dai nici 5 bani. De ce-ţi sugerez soluţia asta? Exact aceeaşi problemă am avut-o eu cu IOANA şi exact asta este soluţia pe care am mers. Nu i-am mai dat 5 bani. Şi după o perioadă de ură, revoltă şi furie, şi-a revenit şi totul este OK. Şi era tot la vârsta asta.

Popa Nicolae:- Am înţeles.

Sorin Ovidiu Vântu :- De aceea taie-i orice sursă de finanţare. Sugerez să-i ducă maică-sa mâncare, strict de mâncare, şi să-i lase bani foarte, foarte puţini, cât să aibă pentru ţigări. Deci nu-i mai da bani. Marea problemă a fiică-tii, s-a obişnuit cu bani mulţi, toacă bani mulţi, a ajuns să-şi plătească propria ei curte, şi de aici tot derapajul. Nedându-i bani, o obligi să se angajeze, cum s-a angajat fiică-mea la LONDRA. Că nu i-am mai dat eu bani, şi s-a angajat. Şi-a găsit un serviciu şi a început să muncească. Când a început să muncească şi să câştige banii ei, brusc a devenit foarte cumpătată cu aceşti bani.

Popa Nicolae:- Na... bine... Ea munceşte. Înţeleg acuma că s-a înscris la altă facultate, să înceapă altă facultate. Ar fi pe un drum.

Sorin Ovidiu Vântu :- Ă... să muncească să-şi plătească. Nu-i mai da bani. Toată povestea ei vine de la bani.

Popa Nicolae:- Extra bani nici n-am de unde, şi oricum hotărâsem să nu-i mai dau...

Sorin Ovidiu Vântu :- E, las-o în p.. mea, că i-ai dat zeci de mii, sute de mii... Lasă-mă dracului în pace. Am aflat mai multe. Deci nu-i mai da bani. Las-o să trăiască dintr-o leafă şi-ţi garantez că în 6 luni de zile povestea asta va fi un vis urât. Mai departe.

Popa Nicolae:- Păi, na, mă... cu ăsta... acum ajungem la partea cu banii. Generalul…, ai mei...

Sorin Ovidiu Vântu :- Da. Deci ai tăi, când vrei să vină?

Popa Nicolae:- Aş fi vrut să ajungă la mine înainte de 12 decembrie, când e ziua lu' taică-miu şi face 80 de ani.

Sorin Ovidiu Vântu :- S-a făcut. Mă ocup. Mai departe.

Popa Nicolae:- Cu generalul... dă semne, e... ţi-am zis, el nu...

Sorin Ovidiu Vântu :- Da măi, trebuia să-mi dai... Băi bătrâne, trebuia să-mi dai nişte scoruri. Zi...

Popa Nicolae:- Ţi-am zis, la el, ce trebuie acuma... trebuie 43 000.

Sorin Ovidiu Vântu :- Am înţeles. Ţi-ai fixat care e suma lunară, după aia, de care ai nevoie?

Popa Nicolae:- O... suma anuală, Sorin... m-am gândit că un 200 000 ar acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar... anual.

Sorin Ovidiu Vântu :- Te referi la suma anuală, da?

Popa Nicolae:- Da, da, da.

Sorin Ovidiu Vântu :- S-a făcut. Deal.

Popa Nicolae:- Preferabil de primit întodeauna cam în perioada asta, ca să fie şi înainte de sărbători, să nu stau de sărbători să aştept.

Sorin Ovidiu Vântu :- Bine, s-a făcut.

Popa Nicolae:- Cam astea.

Sorin Ovidiu Vântu :- Bine, golănaş mic. Hai, te sărută Sorin, golane, şi încep să iau măsuri pentru toate alea.

Popa Nicolae:- OK, s-a făcut. Mersi mult.

Sorin Ovidiu Vântu :- Bine, banditule. Te pup. Pa.

Popa Nicolae:- Bine, şi eu te pup.

Sorin Ovidiu Vântu :- Pa, pa.

În data de 30.10.2009, la ora 12:29:24, SORIN OVIDIU VANTU, prin intermediul telefoniei mobile, îl contactează pe POPA NICOLAE . SORIN OVIDIU VANTU afirmă că "acesta e circuitul, cam 10 zile, după cum bine ştii", iar POPA NICOLAE îl contrazice susţinând că "au venit şi de pe o zi pe alta".

În continuare reiese că respectivul circuit a fost stabilit în urmă cu "vreo doi ani". POPA NICOLAE solicită bani pentru ca părinţii săi să efectueze o excursie în Indonezia, cu escală la Amsterdam, de unde ar urma să fie procurate fără rezervare biletele de avion pentru destinaţia finală. În acest sens, cei doi stabilesc ca POPA VIRGIL, fratele celui în cauză, să ia legătura cu SORIN OVIDIU VANTU

Popa Nicolae:- Da?

Sorin Ovidiu Vântu:- Salut, bătrâne! Mă auzi?

Popa Nicolae:- Eu te aud.

Sorin Ovidiu Vântu:- Acuma te aud şi eu. Bătrânelule, plata s-a efectuat, urmează să-ţi vină. Deci era efectuată plata. Mă auzi?

Popa Nicolae:- Da, te aud, numai că... Na, ca naiba...

Sorin Ovidiu Vântu:- Măi, asta e. Ăsta e circuitul. Cam 10 zile, după cum bine ştii, fac pe circuit. Întotdeauna aşa a fost.

Popa Nicolae:- Au venit şi de pe o zi pe alta, câteodată. Mă rog, asta e... Asta vroiam, să fii sigur că a făcut-o.

Sorin Ovidiu Vântu:- Da, mami. Stai puţin, nu ştiu când îţi ajung ţie, efectiv de la ultimul virament. Dar eu ca să ţi-i trimit, tati, fac mai multe transferuri, nu fac... Înţelegi tu? Şi de aceea zic, circuitul face 10 zile. Dar ţi-am mai spus şi acum vreo doi ani că ăsta e circuitul. Deci s-au trimis, golane, nu-ţi fă probleme. Ştii că nu mă joc cu poveştile astea. Ştiu în ce situaţie eşti, nu mă joc cu d-astea. Au fost trimişi, tati, urmează să-ţi vină.

Popa Nicolae:- Of, of, of...

Sorin Ovidiu Vântu:- Alo?

Popa Nicolae:- Da, te aud, te aud.

Sorin Ovidiu Vântu:- Pentru rest. Pentru rest, pentru părinţii tăi. Să-l sune pe LUCIAN BORONEA cineva din partea... Frati-tu să-l sune pe LUCIAN BORONEA, pentru bilete şi aranjamente de marş.

Popa Nicolae:- Stai niţel, ce bilete? Bilete... el nu poate să aranjeze decât din BUCUREŞTI pentru AMSTERDAM, atât. Restul, după cum am vorbit, trebuie cumpărate de acolo, pe loc. Nu are ce să aranjeze LUCIAN. N-am vorbit aşa?

Sorin Ovidiu Vântu:- Am uitat, tati. OK.

Popa Nicolae:- Nu, da stai un pic. Nu, hai ca să nu avem neînţelegeri. Adică, să nu înţelegi tu greşit.

Sorin Ovidiu Vântu:- Am înţeles, măi, mi-ai spus. Am uitat... Ho!

Popa Nicolae:- OK.

Sorin Ovidiu Vântu:- Gata, ho... Să mă caute VIRGIL. Dar problema este, eşti sigur că VIRGIL nu va cheltui banii?

Popa Nicolae:- Sunt sigur. Am vorbit cu el...

Sorin Ovidiu Vântu:- N-am nici o încredere în omul ăla, asta e toată treaba.

Popa Nicolae:- Nici eu nu am. Nici eu nu am, şi de aia am vorbit cu el, nu numai o dată, şi i-am spus aşa: "Băi, gândeşte-te, să nu te pună dracu' să pui banii, să zici că-i pui pentru o zi, sau pentru o oră, că nu ştiu ce scoţi, pentru că este ultima ocazie când eu pot să-i văd pe babaci. Să nu te pună dracu'". Zice: "Nu. Îţi jur pe sufletul copilului meu, şi pe mine, îţi jur pe mine că nu fac nimic...".

Sorin Ovidiu Vântu:- Bine, să mă caute... Alo?

Popa Nicolae:- Da?

Sorin Ovidiu Vântu:- Să mă caute luni... să mă caute frati-tu.

Popa Nicolae:- OK.

Sorin Ovidiu Vântu:- Bine... Bine. Te pup, bătrâne.

Popa Nicolae:- Şi eu te pup. Aştept. OK".

"Trebuie precizat că modalitatea de transfer a banilor care  a fost aleasă pentru a evita identificarea tranzacţiei/tranzacţilor şi persoanele implicate. De aceea, s-a convenit ca transferul să se realizeze din contul bancar al unei societăţi comerciale înregistrate în Cipru, controlate de inculpatul Vântu Sorin Ovidiu, în contul bancar al unei societăţi comerciale înregistrate în Indonezia. Alegerea acestei modalităţi de operare nu a fost întâmplătoare, ci a fost determinată de cunoaşterea de către inculpaţi a regimului sub care funcţionează societăţile bancare , comerciale din cele două ţări şi în acest context a dificultăţilor pe care le-ar întâmpina organele judiciare în obţinerea de informaţii oficiale ", mai arată rechizitoriul.

Întregul document, aici.

sursa: Unimedia

0 Comments: