Doru Petruți reacționează la știrea publicată de UNIMEDIA: Casele de sondare nu sunt vinovate de comportamentul de prezentare sau nu la vot al moldovenilor

luni, 6 septembrie 2010

Doru Petruți reacționează la știrea publicată de UNIMEDIA: Casele de sondare nu sunt vinovate de comportamentul de prezentare sau nu la vot al moldovenilor
Foto: Facebook Doru Petruti

"Casele de sondare, atât din R. Moldova, cât și din România nu sunt responsabile de comportamentul de prezentare sau nu al cetățenilor la urnele de vot. Astfel de acuze am întâlnit și în rândul unor politicieni. Drept exemplu poate servi și referedumul din 2007 pentru demiterea președintelui Băsescu în România. Acolo, rata de participare înregistrată a fost de 44%, iar cea declarată în sondaje de 77% (MMT și Insomar Romania)". Aceasta este declarația lui Doru Petruți, directorul IMAS, drept reacție la știrea publicată astăzi de către UNIMEDIA.


Totodată, aceste spune că explicațiile colegilor de la INSOMAR de atunci publicate aici se confirmă și pentru R. Moldova. "O companie de sondaj înregistrează declarațiile respondenților, iar acest lucru nu se face în prezența unui detectorului de minciuni. Este ceea ce se cheamă comportament declarativ, dar care poate fi diferit de prezentarea la secția de vot - comportamentul acțional", a mai precizat directorul IMAS.

UNIMEDIA amintește că acum două săptămâni, potrivit sondajului IMAS, 73% dintre alegătorii R. Moldova susțineau că vor participa la Referendumul de modificare a Constituției, dintre care 91% spuneau că vor vota PENTRU, iar altele 3% - ÎMPOTRIVĂ.

sursa: Unimedia

0 Comments: