VEZI AICI ce îşi reproşează liderii AIE şi de ce a eşuat referendumul

luni, 6 septembrie 2010

VEZI AICI ce îşi reproşează liderii AIE şi de ce a eşuat referendumul
Foto: UNIMEDIA

"Nu trebuia de inclus pragul de participare la referendum de 1/3. Au votat peste 800 mii cetăţeni, asta nu era de ajuns pentru modificarea art.78? Practica europeană nu prevede acest prag şi nici Comisia de la Veneţia nu a recomandat pentru că este un drept şi nu o obligaţie". Declaraţia aparţine liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, lansate în cadrul emisiunii "În Profunzime" de la ProTV.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat spune că nu vrea să fie pesimist şi priveste referendumul ca o reuşită, deoarece s-a reuşit organizarea şi desfăşurarea unui exerciţiu foarte complicat. Totuşi, Filat menţionează că sarcina pentru ca referendumul să fie validat nu aparţine doar liderilor AIE, ci tuturor celor care optează pentru binele ţării."Nu spun că mass-media e vinovată, dar ne-am aşteptat la mai multă implicare, pentru că nu e vorba de promovarea unui partid", a specificat liderul PLDM.


Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, consideră că trebuia să fie mai multă informare. Mai mult, acesta crede că unele mesaje mai puţin coerente, din partea AIE, pe alocuri chiar contradictorii, la fel au influenţat negativ. "Primul reproş este calitatea actului nostru, e necesar să lăsăm deoparte interesele mai îngute, de partid, personale sau de grup", a adăugat Lupu.

Serafim Urechean, preşedintele Alianţei "Moldova Noastră" spune că nu e necesar ca liderii AIE să-şi reproşeze ceva, pentru că au fost create condiţii pentru fiecare cetăţean ca să poată merge le vot. "Nu este vorba de alegeri parlamentare sau prezidenţiale ca să mergem pe la fiecare acasă şi să spunem: Măi omule, mergi şi votează", a explicat preşedintele AMN.

Cu toate acestea, cei 4 lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană menţionează că referendumul a fost o reuşită dacă e să privim numărul cetăţenilor care au participat la referendum şi faptul că peste 80% şi-au exprimat opţiunea "pentru".

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ProTV
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: