Alegătorii din Chișinău cred că Vlad Filat este principalul favorit la funcția de șef al statului, potrivit IRES România

marți, 7 septembrie 2010

Alegătorii din Chișinău cred că Vlad Filat este principalul favorit la funcția de șef al statului, potrivit IRES România
Foto: PUBLIKA.MD

Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu sunt principalii favoriți la funcția de președinte al țării, arată sondajul IRES România realizat în timpul referendumului la comanda PublikaTV.

Potrivit acestuia, 42.2% dintre respondenți au declarat că liderul PLDM este candidatul preferat la funcția de președinte al țării, 24.6% au pledat pentru candidatura lui Marian Lupu, iar 22.0% - pentru liderul PL, Mihai Ghimpu. Rezultatele sondajului sunt relevante pentru mun. Chișinău.

Sondajul a fost realizat de IRES România la comanda PublikaTV în timpul referendumului din 5 septembrie 2010.


În total au fost chestionate 9832 de persoane din 133 secții de votare din orașul Chișinău. Marja de eroare a sondajului este de +/-1.0% la un nivel de încredere de 95%.

Amintim că, potrivit Barometrului de Opinie Publică, făcut public în mai 2010, Vlad Filat și Marian Lupu se aflau la același nivel de încredere din partea populației, Vladimir Voronin se clasează pe locul 3, iar Dorin Chirtoacă - pe locul 4.

sursa: Unimedia

0 Comments: