Drapelul de Stat ar putea fi arborat pe toate sediile instituțiilor de stat, de învățământ și sediile partidelor politice

joi, 9 septembrie 2010

Drapelul de Stat ar putea fi arborat pe toate sediile instituțiilor de stat, de învățământ și sediile partidelor politice
Foto: moldova.org

Drapelul de Stat ar putea fi arborat permanent în sala de şedinţe a Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale, instanţelor judecătoreşti şi consiliilor locale, pe edificiile autorităţilor şi instituţiilor publice, precum și pe sediile partidelor politice, instituțiilor de învățământ și cultură, gări și aeroporturi.


O lege în acest sens a fost adoptată în prima lectură de către Legislativ, astăzi, 9 septembrie.

Potrivit legii, autorităţile şi instituţiile publice vor fi obligate să arboreze Drapelul de Stat, în mod permanent, atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, inclusiv în birourile persoanelor de conducere, în sălile de protocol şi festivităţi.

În acelaşi timp, va fi interzisă arborarea Drapelului de Stat pe clădirile avariate sau în care se efectuează reparaţii capitale, inclusiv pe cele a căror faţadă se repară, precum şi în alte cazuri, asupra cărora decid autorităţile administraţiei publice locale.

În ceea ce priveşte drapelele altor state, legea stabileşte că acestea pot fi arborate pe teritoriul Republicii Moldova numai împreună cu Drapelul de Stat. 

Legea privind Drapelul de Stat vine să substituie normele învechite, care se conţin în Regulamentul cu privire la Drapelul de Stat al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, adoptat în mai 1990. Ea urmează a fi adoptată în a doua lectură de către Parlament, iar pentru a intra în vigoare ea trebuie să fie promulgată de Preşedintele Republicii Moldova şi publicată în Monitorul Oficial. 


Sursa: UNIMEDIA
 


0 Comments: