A început audierea martorilor în dosarul lui Boboc. Arestul la domiciliu al lui Perju este prelungit cu 90 de zile

luni, 6 septembrie 2010

A început audierea martorilor în dosarul lui Boboc. Arestul la domiciliu al lui Perju este prelungit cu 90 de zile
Foto: UNIMEDIA

Termenul arestului preventiv la domiciliu al lui Ion Perju, prinicipalul suspect în moartea lui Valeriu Boboc, a fost prelungit cu 90 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 6 septembrie, în cadrul unei şedinţe de judecată.

Tot astăzi, a început audierea martorilor din dosar. Pentru şedinţa de astăzi au fost citaţi 4 martori, din care a fost audiat numai unul, şeful secţiei Poliţia Criminală a Comisariatului General Chişinău, Sachean Ruslan. Următoarea şedinţă a fost amânată pentru 27 septembrie, pe motiv că orele de muncă a judecătorului au luat sfîrşit.


Potrivit procurorului, care a înaintat demersul de prelungire a termenului de arest preventiv, această măsură este necesară, pentru a evita eventualele presiuni ale lui Perju asupra martorilor. 

Tatăl lui Valeriu Boboc, Victor Boboc a confirmat că martorii părţii vătămate sunt initimidaţi în continuare de către persoane necunoscute şi a reiterat că Perju nu este unicul vinovat în moarte fiului său.

La rândul său, Ion Perju recunoaşte că s-a aflat în noaptea de 8 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar susţine că nu a lovit cu piciorul în Boboc şi "în genere, nu a lovit în nimeni."

UNIMEDIA aminteşte că la 17 iunie curent, termenul de arest la domiciliu al lui Perju a fost prelungit cu 90 de zile, iar şedinţa a fost amânată pentru ziua de astăzi, din cauza neprezentării martorilor.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: