Ministrul Oleinic își retrage cererea de chemare în judecată a patru instituții mass-media: "Acest precedent va contribui nu numai la maturitatea presei, dar şi a clasei politice din R. Moldova"

miercuri, 8 septembrie 2010

Ministrul Oleinic își retrage cererea de chemare în judecată a patru instituții mass-media:
Foto: http://www.allmoldova.com

"Am luat decizia de a mă adresa instanţei de judecată cu o scrisoare explicativă pentru a evita pricinuirea unor incomodităţi reprezentanţilor mass-media menţionate (UNIMEDIA, Pro TV Chișinău, Infotag, Jurnal TV și Jurnal.md), precum şi de excludere a lor din cererea de chemare în judecată a lui Sergiu Mocanu din calitatea de copîrîţi." Informația îi aparține lui Alexandru Oleinic, Ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi comunicaţiilor, lansată într-o declarație de presă.


Amintim că ministrul Oleinic l-a atacat în instanța de judecată pe Sergiu Mocanu de la care cere un milion despăgubiri, iar în calitate de copârâți și patru instituții media pentru lezarea onoarei și demnității.

"O parte din repreznetanţii mass-media au interpretat drept un atac asupra presei cererea mea de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale (...) cauzat, în opinia mea, de incomodităţile pricinuite prin obligaţia de a se deplasa la şedinţele instanţei şi discomfortul psihologic de a se simţi obligaţi de cineva să pună pe post careva informaţii", scrie Oleinic.



Ministrul menționează că reacţiile contradictorii ale presei ar fi fost cauzate de "unele formulări destul de specifice domeniului juridic", aducând ca argumentul că atragerea presei în calitate de copârâţi s-a făcut pentru conformarea exigenţelor de procedură pentru respectarea p.17 alin. 2 al Hotărârii Plenului Curţii Supreme de Justiţie nr. 8 din 09.10.2006.

"Cu încredere în maturitatea şi profesionalismul reprezentanţilor mass-media din Republica Moldova, am luat decizia de a mă adresa instanţei cu o scrisoare explicativă pentru a evita pricinuirea unor incomodităţi reprezentanţilor mass-media menţionate, precum şi de excludere a lor din cererea de chemare în judecată a lui Sergiu Mocanu din calitatea de copârâţi. Îmi exprim speranţa că în pofida la acest pas, organele mass-media vor reflecta plenar deciziile instanţelor de drept pe marginea acestui caz", declară Alexandru Oleinic.

"Sunt încrezut că acest precedent va contribui nu numai la maturitatea presei, dar şi a clasei politice din Moldova", conchide Oleinic.

sursa: Unimedia

0 Comments: