Deputaţii europeni, cu majoritatea voturilor, au aprobat alocarea asistenţei financiare Republicii Moldova în valoare de 90 milioane de euro

marți, 7 septembrie 2010

Deputaţii europeni, cu majoritatea voturilor, au aprobat alocarea asistenţei financiare Republicii Moldova în valoare de 90 milioane de euro
Foto: radio.ubbcluj.ro

Deputaţii europeni cu majoritatea voturilor, au aprobat alocarea asistenţei financiare Republicii Moldova în valoare de 90 milioane de euro. Potrivit Itar-Tass, rezoluţia în cauză a fost adoptată astăzi în cadrul sesiunii plenare la Strasbourg, în prezenţa preşedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso.


Parlamentul European speră că subvenţia în cauză va ajuta la Chişinăul să depăşească criza financiară globală, care ”a afectat serios stabilitatea economică a republicii". Aceste măsuri vor ajuta autorităţile moldovene să-şi diminueze deficitul balanţei de plăţi şi să suplimenteze bugetul ţării. Acest ajutor va fi un supliment la celelalte susţineri bilaterale financiare deja acordate Republicii Moldova din partea FMI, Băncii Mondiale. Banii vor fi alocaţi în trei sau patru tranşe: două în 2010 şi una sau două în 2011. Scopul acestei decizii, "a fost consolidarea acţiunilor autorităţilor moldoveneşti în promovarea reformelor şi integrării în Uniunea Europeană".

"Comisia Europeană va trebui să monitorizeze utilizarea eficientă a fondurilor" – se spune în document. Potrivit observatorilor, asistenţa financiară a Uniunii Europene anume acum este de o importanţă deosebită pentru economia Republicii Moldova, după o tentativă eşuată de a scoate ţara din criză politică prin referendumul constituţional privind revenirea la procedura populară de alegere a Preşedintelui.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la prime-tass.ru


0 Comments: