Volkswagen scoate o nouă maşină - Kaili

miercuri, 11 mai 2011

Volkswagen scoate o nouă maşină - Kaili
Foto: money.ro

Volkswagen şi chinezii de la FAW vor construi maşini electrice exclusiv pe piaţa din China, sub o nouă marcă - Kaili.


Nemţii nu au comunicat mai multe amănunte privind modele electrice. Volkswagen a livrat 1,51 milioane maşini în China în 2010, înregistrând o creştere de 35% faţă de anul 2009.


General Motors este deja prezent în China prin brandul Bajoun. Americanii vor să profite de creşterea pieţei auto din China prin joint-venture-ul cu SAIC şi Wuling Automobile. Honda a semnat un parteneriat cu Guangqi Honda Automobile şi vor dezvolta Everus, un model bazat pe modelul Honda Fit.

Şi Nissan a introdus o marcă proprie în China. Venucia este rezultatul parteneriatului cu Dongfeng Nissan Passenger Vehicle.

Şi BMW pregăteşte o ofensivă pe piaţa din China. Bavarezii vor investi pe termen mediu circa un miliard de euro pentru extinderea capacităţii de producţie în China, unde vrea să profite de creşterea vânzărilor pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Grupul german va dubla investiţia de la o nouă fabrică din Tiexi, în regiunea Shenyang, iar capacitatea de producţie va urca, pe termen mediu, la circa 200.000 de vehicule.

Împreună cu modernizarea unei alte unităţi de producţie, de la Da Dong, BMW va ajunge în China la o capacitate de producţie de 300.000 de vehicule pe an, pe termen lung.

Sursa: money.ro


0 Comments: