(video) Susținere pentru AGEPI

marți, 10 mai 2011

(video) Susținere pentru AGEPI
Foto: UNIMEDIA

Proiectul twinning „Suport pentru implementarea și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova”, demarat la 1 noiembrie 2010, are drept obiectiv principal îmbunătățirea implementării și aplicării drepturilor de proprietate intelectuală în țara noastră.


Astfel, proiectul își propune să îmbunătățească comunicarea dintre instituțiile guvernamentale responsabile de protecția acestor drepturi și să dezvolte sistemul național de protecție a indicațiilor geografice, denumirilor de origine și specialităților tradiționale garantate.

Proprietatea intelectuală se referă la creațiile intelectuale: invenții, opere literare și artisitice, simboluri, denumiri, imagini și desene utilizate în comerț. Drepturile de proprietate intelectuală încurajează creșterea economică, protejând de piraterie și contrafacere și permițând inventatorilor sau artiștilor să beneficieze de valoarea comercială a creațiilor lor.

„Dobândirea acestor drepturi va fi mai rapidă. Noi vom optimiza procedurile de acordare a protecției, vom ameliora sistemul de examinare a cerereilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală. De asemenea, proprietarii creațiilor intelectuale vor resimți o mai mare protecție împotriva produselor piratate, care ne inundă piața”, spune vicedirectorul general al AGEPI, Svetlana Munteanu.

Principalul beneficiar al acestui proiect este Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) , dar și alte instituții de stat, cum ar fi Ministerul Agriculturii, Serviciul Vamal, Ministerul Justiției.

Proiectul va dura 18 luni și are un bugetul de un milion de euro. Partenerii acestuia sunt Oficiul Danez de Brevete și Mărci și Oficiul de Stat pentru invenții și Mărci din România.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: