A fost lansată Linia fierbinte anticorupţie a Serviciului Vamal

marți, 10 mai 2011

A fost lansată Linia fierbinte anticorupţie a Serviciului Vamal
Foto: infopress.md

222331 este linia fierbinte anticorupţie independentă a Consiliului Civic de pe lângă Serviciul Vamal, la care vor putea apela cetăţenii RM pentru a face sesizări. Numărul dedicat de telefon şi fax funcţionează în regim non-stop la tarif obişnuit. 


Toate apelurile vor fi înregistrate şi procesate de către membrii Consiliului Civic, format din experţi independenţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de business şi jurnalişti. Această structură a fost creată în cadrul proiectului „Intensificarea cooperării Serviciului Vamal cu societatea civilă în vederea prevenirii corupţiei”, implementat de IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Est-Europene.

Pentru a promova linia dedicată cazurilor de corupţie la Vamă, 222331, vor fi distribuite 1000 de postere la toate punctele de trecere a frontierei de stat. Regulamentul de funcţionare a Liniei fierbinţi a fost aprobat în unanimitate la una din şedinţele Consiliului Civic. 

Operatorul va elabora lunar rapoarte, care vor fi dezbătute la şedinţele Consiliului Civic. În baza plângerilor recepţionate şi a dezbaterilor din Consiliu, vor fi formulate recomandări care vor fi transmise Serviciului Vamal, care şi-a asumat responsabilitatea de a reacţiona în timp util la sesizări. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: