(video) Ambasadorul F. Ruse în Moldova: Lărgirea UE nu se prevede. Moldova și Rusia gândesc împreună

marți, 10 mai 2011

(video) Ambasadorul F. Ruse în Moldova: Lărgirea UE nu se prevede. Moldova și Rusia gândesc împreună
Foto: UNIMEDIA

Ambasadorul rus în R. Moldova, Valerii Kuzmin, este de părere că Moldova și Federația Rusă au foarte multe lucruri în comun. Acesta a declarat pe 7 mai, în cadrul Zilelor Europei la Chișinău, că moldovenii ar trebui să se gândească mai mult la ce-i unește de ruși, pentru că lărgirea UE nu se prevede în viitorul apropiat. 

Rugat să facă o prognoză despre termenul în câți ani ar putea Moldova adera la Uniunea Europeană, Kuzmin a spus că lărgirea comunității UE nu se va lărgi în curând, dar asta nu înseamnă că Moldova nu trebuie să tindă spre mai mult. "Din câte sunt eu cunoscut cu politica europeană, în următoarea perioadă, lărgirea UE nu se prevede. Asta nu înseamnă că Moldova nu poate să tindă spre valorile europene, standardele europene.


În acest sens, Moldova și Rusia, trăiesc și gândesc la unison. Suntem împreună membri ai Consiliului Europei, care e legat strâns cu conceptul de Europa unită. Ne unesc foarte multe. Dacă ne vom gândi mai des la asta, viața va fi mai ușoară. De asta sunt sigur", a mai precizat Kuzmin.

UNIMEDIA amintește că în perioada 7 - 14 mai, în R. Moldova se desfășoară mai multe evenimente dedicate Zilelor Europei.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: