Studiu: Copiii concepuţi iarna prezintă riscuri mai mari de a suferi de autism

duminică, 8 mai 2011

Studiu: Copiii concepuţi iarna prezintă riscuri mai mari de a suferi de autism
Foto: mentalhealthnews.org

Copiii concepuţi în decembrie prezintă cu 8% mai multe riscuri de a suferi de autism, faţă de cei concepuţi în iulie, potrivit unui studiu american realizat pe mai mult de şapte milioane de copii, informează dailymail.co.uk. 


Riscul creşte progresiv până la începutul primăverii, copiii concepuţi în martie prezentând cu 16% mai multe riscuri de a suferi de autism. Autorii studiului, cercetătorii de la Universitatea din California, au analizat datele despre peste şapte milioane de naşteri înregistrate în statul american California în perioada ianuarie 1990 - decembrie 2000.     

Factori de mediu, precum epunerea la virusurile sezoniere şi lipsa de vitamina D - sintetizată de piele în prezenţa soarelui - pot juca un rol important în dezvoltarea autismului.  

Autismul este o tulburare a creierului care afectează abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, deşi boala este uneori diagnosticată abia mai târziu. Autismul nu se poate vindeca, determină diferite grade de izolare socială, însă tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa bolnavului. 

Sursa: antena3.ro


0 Comments: