Buliga vrea să facă ordine în piețele din Chișinău

luni, 9 mai 2011

Buliga vrea să facă ordine în piețele din Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Condiții de sclavi la piețele din Capitală, unde lucrează mii de femei fără carnete de muncă și în condiții de lucru inumane. Aceasta este concluzia candidatului PD la funcția de primar general al municipiului Chisinau , Valentina Buliga, în urma vizitelor de documentare la patru din cele mai mari piețe din Capitală.


Vânzătoarele s-au plâns că stau ore în șir la tarabe fără apă și hrană, îndură frig pe timp de iarnă, iar în piață nu exista veceuri amenajate și lavoare. Astfel, vânzătorii își spală mâinile direct pe trotuar din sticle cu apă minerală. 

De asemenea, femeile spun că adesea au doar o zi de odihnă în lună, salarii ce nu depășesc 3 mii de lei. Potrivit lor, angajatorii nu le pot oferi mai mult pentru că sunt nevoiți să plătească  în afară de taxele oficiale pentru patente, taxe ilegale pentru locurile de comerț.

La rândul său, Valentina Buliga a declarat că este de datoria viitorului primar să facă ordine în piețele municipale și să oblige administrațiile să asigure condiții adecvate pentru vânzători. De asemenea, angajamentul primordial, pe care și-l asumă Buliga, este eradicarea plăților ilegale, corupției și traficului de  influență în acest sector.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: