Leancă pleacă în Cehia

sâmbătă, 14 mai 2011

Leancă pleacă în Cehia
Foto: evenimentul.md

Viceprim-ministrul Iurie Leancă, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua pe 16-17 mai 2011 o vizită de lucru la Praga la invitaţia lui Karel Schwarzenberg, Prim-viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Cehe. 


Potrivit serviciului de presă al MAEIE, programul vizitei va include o întrevedere tet-a-tet cu omologul său, o şedinţă în plen a delegaţiilor, întrevederi cu Preşedintele Senatului ceh, cu Preşedintele comitetului pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, cu Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului şi cu Ministrul ceh al Apărării, precum şi semnarea Acordului interministerial de cooperare în domeniul apărării. În cadrul vizitei se aşteaptă prezentarea oficială a Programului de asistenţă pentru dezvoltare Republica Moldova – Republica Cehă pentru anii 2011-2017, care va cuprinde mai multe domenii de asistenţă de care va beneficia ţara noastră. De menţionat faptul că Guvernul Cehiei a inclus RM în lista celor 4 ţări prioritare pentru asistenţa de dezvoltare în anul 2011.

În prezent, în Republica Moldova se implementează proiectele cehe de realizare a studiului de identificare a surselor de contaminare şi a gradului de poluare a terenurilor în satele Lunga şi Mărculeşti, raionul Floreşti precum şi de construcţie a apeductului Prut - Nisporeni, complementar proiectului de asigurare cu apă a or. Nisporeni şi a satelor Vărzăreşti şi Grozeşti.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: