Alegerile din 5 iunie, monitorizate de OSCE

miercuri, 11 mai 2011

Alegerile din 5 iunie, monitorizate de OSCE
Poză simbol
Foto: osce.org

Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a deschis o misiune de observare a alegerilor locale care vor avea loc pe 5 iunie în Republica Moldova.


Misiunea, condusă de către Gerald Mitchell, a fost detaşată ca urmare a unei solicitări făcute de către autorităţile moldoveneşti şi este formată din 11 experţi, care vor activa preponderent în Chişinău, şi 14 observatori pe termen lung, care vor fi repartizaţi în diferite regiune ale ţării.

Misiunea va evalua alegerile în conformitate cu angajamentele OSCE şi standardele internaţionale cu privire la alegeri democratice, precum şi cu legislaţia naţională.

Misiunea va monitoriza campania electorală, acoperirea de către mijloacele de informare în masă, cadrul legislativ şi implementarea acestuia, situaţia din mass-media, activitatea administraţiei electorale şi a organelor guvernamentale competente, precum şi soluţionarea disputelor electorale.

Observatorii vor emite o declaraţie cu privire la constatările şi concluziile preliminare a doua zi după alegeri. Raportul final cu referire la evaluarea întregului proces electoral va fi elaborat în aproximativ 2 luni după încheierea misiunii de observare.

OSCE/ODIHR a observat o serie de alegeri în Moldova, inclusiv alegerile parlamentare anticipate din 2010, alegerile parlamentare din 2005, 2001 şi 1998, alegerile la funcţia de preşedinte al statului din 1996 şi alegerile locale din 2003.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: