Londra boicotează steagul UE chiar de Ziua Europei

luni, 9 mai 2011

Londra boicotează steagul UE chiar de Ziua Europei
Foto: AFP

Reşedinţa premierului Marii Britanii - celebra adresă Downing Street 10 - nu va arbora steagul Uniunii Europene luni, când se sărbătoreşte Ziua Europei, un gest fără precedent, informează BBC.


Decizia cabinetului premierului David Cameron va fi imitată de Trezorerie şi - oarecum suprinzător - chiar de Ministerul de Externe britanic.

Se pare că această direcţie este imprimată de partea conservatoare a guvernării întrucât Departamentul pentru Afaceri - controlat de liberal-democratul Vince Cable - va afişa steagul UE.

Totuşi, Downing Street a negat că ruperea de tradiţia anilor trecuţi ar fi fost hotărâtă de David Cameron. Asta în condiţiile în care ghidul publicat de guvern sugerează ca Ziua Europei să fie marcată de arborarea drapelului cu douăsprezece stele aurii.

Însă reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu pot infirma cu destulă convingere că relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană nu ar fi o sursă de tensiune între conservatori şi liberal-democraţi.

Spre exemplu, Departamentul Energiei şi Schimbărilor Climatice, condus de un alt liberal-democrat, a comunicat că nici măcar nu are un suport unde să poată atârna steaguri.

0 Comments: