(video) 5 kg de cânepă, în valoare de 120 mii lei, confiscată de poliţişti

vineri, 13 mai 2011

(video) 5 kg de cânepă, în valoare de 120 mii lei, confiscată de poliţişti
Poză simbol
Foto: fotode.eu

5 kilograme de marijuană a fost confiscată de poliţie, de la domiciliul unui cetăţean în vârstă de 59 de ani din satul Antoneşti, raionul Ştefan Vodă. Potrivit oamenilor legii, persoana bănuită făcea parte dintr-o reţea de distribuire şi comercializare a substanţelor narcotice care activa pe întreg teritoriul republicii, inclusiv pe segmentul Transnistrean.


Un colaborator sub acoperire, sub pretextul că vrea să procure 15 pahare de marijuana, l-a reţinut în flagrant pe bănuit. În urma efectuării percheziţiei, la domiciliul persoanei suspecte a fost depistat un laborator clandestin de depozitare şi prelucrare a substanţelor narcotice, în care se aflau uneltele destinate prelucrării şi aproximativ 3,5 kg de marijuană.

În total, din circuitul ilicit au fost ridicate aproximativ 5 kg de masă vegetală mărunţită. În urma realizării substanţei depistate, figurantul intenţiona să obţină un venit ilicit în sumă de aproximativ 120 000 lei.

Totodată, din depoziţiile prealabile a figurantului, s-a constatat, că acesta singur a cultivat plantele de cânepă, le-a prelucrat şi a pregătit substanţa finită – marijuana, pentru realizare.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin. 4 Codul penal “Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”.

Bănuitul, cercetat în stare de arest, riscă o pedeapsă de la 7 la 20 ani de închisoare. Concomitent, se întreprind măsuri operative de investigaţie, întru stabilirea şi documentarea complicilor şi persoanelor implicate în acest caz.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: