Şocant! Incendiu la o maternitatea din Bucureşti. 3 bebeluşi au murit

luni, 16 august 2010

Şocant! Incendiu la o maternitatea din Bucureşti. 3 bebeluşi au murit
Foto: realitatea.net

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de astăzi, 16 august 2010, la secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti din Bucureşti. Mai mulţi bebeluşi care ar fi trebuit să stea în incubator au fost evacuaţi şi transportaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din capitala României. Trei dintre aceşti bebeluşi au murit, altul este în stare foarte gravă, iar prognosticul medicilor este rezervat, potrivit secretarului de stat Raed Arafat, informează REALITATEA.NET.  

Copiii decedaţi au fost identificaţi, iar familiile acestora urmează să fie anunţate. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, susţine că este vorba de bebeluşi născuţi în urmă cu o zi.

Până la această oră, opt copii au fost scoşi de la Maternitatea Giuleşti acoperiţi cu folii de aluminiu, ceea ce înseamnă că aceştia au suferit arsuri.


Parchetul Judecătoriei sectorului 6 face cercetări cu privire la împrejurările care au condus la declanşarea incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Conform ultimelor informaţii, incendiul ar fi izbucnit de la instalaţia de aer condiţionat, care a fost verificată acum o lună. Secţia de terapie intensivă, unde a avut loc incendiul, era cea mai modernă din toată maternitatea, scrie stirileprotv.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a spus că incendiul a fost localizat la etajul doi al clădirii, unde ardea cu flacără deschisă, fiind foarte mult fum în Secţia Terapie Intensivă.

Onofrei a adăugat că bebeluşii au fost duşi, în câteva secunde, un etaj mai jos, în incubatoare, de unde au fost preluaţi de medicii specializaţi şi predaţi ambulanţelor SMURD care i-au dus la spitalele Floreasca, Universitar de Urgenţă şi Grigore Alexandrescu.

În acest moment se face evacuarea totală din Maternitatea Giuleşti, unde mai sunt 26 de gravide, 5 femei care tocmai au născut prin cezariană şi cadrele medicale, susţine secretarul de stat Raed Arafat, citat de REALITATEA. "Este o tragedie!", constată acesta.

sursa: Unimedia

0 Comments: