A fost jefuită o casă de schimb valutar situată chiar în centrul capitalei

sâmbătă, 21 august 2010

A fost jefuită o casă de schimb valutar situată chiar în centrul capitalei
Foto: stirileprotv.ro

O casă de schimb valutar din centul capitalei a fost jefuită în dimineaţă zilei de astăzi, 21 august 2010. Hoţii au sustras euro, dolari, ruble ruseşti şi lei româneşti, echivalentul a jumătate de milion de lei, relatează Publika TV. Până la această oră poliţia nu poate spune nici măcar dacă bănuieşte pe cineva de comiterea infracţiunii.

Jaful a avut loc chiar în centul Chişinăului, vizavi de primărie. Proprietarii casei de schimb şi-au dat seama că au fost jefuiţi dimineaţa aproape de ora nouă, şi au anunţat poliţia imediat.


Potrivit Ministerului de Interne, din seif au dispărut 300 de mii de lei, şapte mii de euro, patru mii de dolari americani, câteva mii de lei româneşti şi ruble ruseşti. Poliţia presupune că operaţiunea a fost una planificată, întrucât până acum nu a fost identificat niciun martor, cu excepţia unei vecine.

Menţionăm că de la începutul anului 2010 au fost înregistrate trei jafuri în casele de schimb valutar din capitală. Infractorii au ales filiale ale băncilor comerciale Moldova Agroindbank, EuroCreditBank şi Mobiasbanca.

În luna februarie, din filiala băncii comerciale Moldova Agroindbank, de pe strada Ismail din Chişinău, a fost sustrasă valută în valoare totală de 289 550 de lei. Ulterior, poliţia i-a reţinut pe infractori.

În dimineaţa zilei de 17 aprilie, din filiala băncii comerciale Mobiasbancă, din strada Ioan Vodă din Chişinău, s-a sustras 83 de mii de lei, 2000 de euro şi 2000 de dolari. Ulterior, poliţia a reuşit să-l reţină pe Mihai Mocanu, alias "Cvadrat".

Un caz similar s-a produs în luna mai a acestui an. Un hoţ a pătruns în filiala EuroCreditBank din bulevardul Dacia. Făptaşul a sustras aproximativ 2 300 de dolari, aproape 4 000 de euro, 11 mii de ruble ruseşti şi 11 mii de lei. Peste 700 de poliţişti au fost implicaţi atunci în operaţiunea de identificare a infractorului.

sursa: Unimedia

0 Comments: