Oficial rus: "Ocupaţia rusă" este un subiect exagerat în scopuri propagandistice

sâmbătă, 21 august 2010

Oficial rus:
Foto: nta-nn.ru

"Exagerarea temei "ocupaţia rusă" poate fi făcută la nesfârşit în scopuri propagandistice, chiar de pe pretinsa poziţie de apărător al suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, A.A.Nesterenko, citat de site-ul ministerului. Aceasta afirmaţie a fost lansată ca reacţie la declaraţiile preşedintelui român Traian Băsescu, potrivit cărora interesul României este ca Moldova să-şi recapete integritatea teritorială.


"Interesul nostru este legat de lucrurile în care credem - nici unui stat nu i se poate ocupa o parte din teritoriu", a spus Traian Băsescu, în cadrul întrevederii cu premierul Vlad Filat la 19 august 2010. Preşedintele român a făcut aceste declaraţii în contextul unor comentarii din presa rusă, potrivit cărora, diplomatul român, Gabriel Grecu, acuzat de spionaj de FSB-ul rus, ar fi fost interesat să obţină informaţii militare secrete privind regiunea transnistreană şi Republica Moldova.

"Trupele ruseşti efectuează pe teritoriul Transnistriei misiuni de menţinere a păcii şi se află acolo în temeiul unui acord privind principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Moldovei", susţine Nesterenko. Acesta consideră că negocierile în formatul "5+2" caută toate mijloace politice posibile pentru a compromite viitorul statut al Transnistriei şi garanţiile sale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe rus A.A. Nesterenko a declarat că toate declaraţiile şi insinuările ce au ca subiect "ocupaţia rusă" sunt neprietenoase, iar care este scopul lor să răspundă cei care le lansează.

sursa: Unimedia

0 Comments: