Filat despre cazul Plahotniuc: Nu doresc să intervin în acest măcel, care are la bază interese economice

luni, 16 august 2010

Filat despre cazul Plahotniuc: Nu doresc să intervin în acest măcel, care are la bază interese economice
colaj: UNIMEDIA

"Orice declarație trebuie să fie probată. Declarații de dragul declarațiilor nu avem nevoie. Am solicitat instituțiilor statului să examineze cele declarate și să vină cu decizii, care să aibă la bază norma legală. Aici mă opresc și nu doresc să intervin în acest măcel, care are la bază interese economice." Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată în cadrul unui interviu, relizat de Privesc.EU în parteneriat cu UNIMEDIA.

"Instituțiile statului să-și facă meseria", a mai adăugat premierul.

Amintim că în ultimele zile conflictul public dintre Sergiu Mocanu, susținut de către un grup de oameni de afaceri, și Vladimir Plahotniuc a luat amploare.


Pe de o parte, Sergiu Mocanu l-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc de faptul că ar coordona din umbră CCCEC, Procuratura Generală și instanțele de judecată, inclusiv precum că și-ar fi însușit ilegal mai multe afaceri, printre care Carmez, Gemenii, Codru, Victoriabank etc. Acuzațiile au fost respinse de către omul de afaceri Plahotniuc, declarând că toate acuzațiile sunt nefondate, lansate de către oameni de afaceri dubioși, intrați în conflict cu legea. Ulterior, Plahotniuc a anunțat că l-a atacat în instanța de judecată pe Sergiu Mocanu și oamenii de afaceri din anturajul său.

Ulterior, CCCEC și Procuratura Generală au respins acuzațiile, precizând că nu ar avea legătură cu omul de afaceri Vladimir Plahotniuc.

sursa: Unimedia

0 Comments: