Premierul Vlad Filat către omologul său grec: ”Sprijinul Greciei este unul important şi necesar”

miercuri, 18 august 2010

Premierul Vlad Filat către omologul său grec: ”Sprijinul Greciei este unul important şi necesar”
Foto: infoeuropa.3x.ro

„Guvernul Republicii Moldova este angajat plenar într-un amplu proces de transformări, care au drept scop consolidarea democraţiei şi aderarea ţării noastre la marea familie a Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, sprijinul Greciei este unul important şi necesar”, a menţionat Vlad Filat în cadrul discuției telefonice de astăzi, 18 august, cu premierul Greciei, George Papandreou.


Premierul Republicii Moldova a amintit în context că Republica Moldova se află în proces de negociere a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în acest an fiind demarat şi dialogul pe marginea liberalizării regimului de vize, dar şi pe marginea Acordului de Comerţ Liber şi Aprofundat. 

Premierul grec, la rândul său, a dat asigurări că ţara sa va susţine şi în continuare Republica Moldova pe calea apropierii de UE, în special în importantele procese demarate care vizează Acordul de Asociere, liberalizarea regimului de vize şi Acordul de Comerţ Liber şi Aprofundat.

În final, prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit pentru sprijinul constant al Greciei pentru Republica Moldova, în special pe dimensiunea integrării europene.

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: